Kayseri'nin ilçesinde kar kalınlığı zirveye ulaşıyor! Erciyes'e rakip oldu
Kayseri'de Ocak ayının başından itibaren aralıklı olarak devam eden kar yağışı vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Kar yağışı ile kapanan yolların açılması için belediye ekipleri teyakkuzda olurken Kayseri'de kar kalınlığının en yüksek olduğu ilçe belirlendi.
Kayseri’de etkili olan kar yağışı hem merkez hem de kırsal ilçelerde zor anlar yaşattı. Kayseri’de Erciyes Dağı dışında kar yağışının en çok etkili olduğu ilçe belirlenirken, kalınlığının neredeyse 97 santimetre olduğu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından duyuruldu.
Kayseri’de Ocak ayı yağışlı başladı
Kayseri’de yeni yılın ilk gününde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Merkez ilçelerin yanı sıra kırsal ilçelerde kar etkisini daha da kuvvetli gösterirken Tomarza’da neredeyse 1 metre olduğu belirlendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre Erciyes Kayak Merkezi’nin dışında en çok yağış alan yerin Tomarza’nın Arslantaş Mahallesi olarak ölçüldü.
Kar kalınlığı bir metreye yaklaştı
Yayınlanan verilere göre Tomarza’nın Arslantaş Mahallesi’nde kar kalınlığı 97 santimetre oldu. Ardından Pınarbaşı’nın Yukarı Kızılçevrik Mahallesi’nde kar kalınlığı 67 santimetre olarak açıklanırken, belirli merkezlerin de baz alındığı belli oldu.
