Kayseri'nin devi satışa çıkıyor! 14 milyar TL fiyat belirlendi

Erciyes Anadolu Holding bünyesinde bulunan firmalardan biri daha satışa çıktı. Form Sünger'in ardından bu kez Kayseri'nin dev firması için ihale ilanı yayınlanırken 14,3 milyar TL'lik fiyatı gündem oldu.

Kayseri'nin devi satışa çıkıyor! 14 milyar TL fiyat belirlendi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de bulunan Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki firmalar birer birer satışa çıkarken sırada ise 26 yıldır faaliyet gösteren dev firma yer aldı. 2000 yılından bu yana Kayseri’de yatak kumaşı üretimi yapan Boyteks Tekstil için 14 milyar 300 milyon TL fiyat belirlendi.  

Kayseri devi satışa çıktı

2000 yılında Kayseri’de yatak kumaşı üretimine başlayan Boyteks Tekstil kısa sürede yükselerek Türkiye’nin en iyi 500 sanayi kuruluşu arasına girdi. Kayseri’nin devlerinden olan ve bünyesinde yüzlerce işçi çalıştıran Boyteks Tekstil şimdi de satış için gündeme geldi.

Kayseri'nin devi satışa çıkıyor! 14 milyar TL fiyat belirlendi

14 milyar TL fiyat belirlendi

TMSF’nin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre Boyteks Tekstil için 14 milyar 300 milyon TL fiyat belirlendi. Kapalı teklif, açık arttırma usulü satılacak olan Boyteks Tekstil’in, Hazine mülkiyetinde bulunan yüzde 100 oranındaki beheri 1 TL nominal değerli 150 milyon adet paylarının tamamı satılacak.

Kayseri'nin devi satışa çıkıyor! 14 milyar TL fiyat belirlendi

İhale detayları belli oldu

Boyteks ihalesine girmek isteyen kişilerin öncelikle 300 bin TL değerindeki şartname ücretini ödemesi gerekiyor. 700 milyon TL teminat belirlenen Boyteks Tekstil’in verilerini incelemek ve tesisi ziyaret etmek için ise 1 milyon 500 bin TL ödemek gerekiyor. 31 Mart’ta TMSF Genel Merkezi’nde ihalesi düzenlenecek olan Boyteks Tekstil için son teklif tarihi de 30 Mart olarak belirlendi.