Kayseri kavruluyor! Sağlık Müdürlüğü alarm verdi

Kayseri'de sıcaklıklar arttı. İl Sağlık Müdürlüğü güneş ve sıcak çarpmalarına karşı uyardı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haber bülteninde.

Kayseri kavruluyor! Sağlık Müdürlüğü alarm verdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de temmuz ayının ikinci haftasıyla birlikte sıcaklıklar arttı. Kentte bugün sıcaklıkların 35 dereceyi göstermesi beklenirken, yarın 37 derece ve 11 Temmuz cuma günü 38 dereceyi göstermesi bekleniyor. Bunaltıcı sıcaklıklar git gide artarken, Kayseri Sağlık Müdürlüğü vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. Güneş ve sıcak çarpmasına karşı uyarıldı. Aynı zamanda güneş ve sıcak çarpmasına karşı yapılması gerekenler de sıralandı. 

İşte İl Sağlık Müdürlüğü tarafından güneş veya sıcak çarpmasında yapılması gerekenler: 

İlk yardım esnasında güneş veya sıcak çarpmasından etkilenen kişi, hızlıca serin ve hava akımı olan bir yere alınmalıdır.

Kişinin bilinci kapalıysa içmesi için su verilmemelidir.

Kişinin sıkı giysileri gevşetilmeli ve soğuk su veya soğutucular yardımıyla vücut ısısı düşürülmelidir. (Vantilatör, klima vb.)

Vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.