- Haberler
- Güncel
- Kayseri dışından gelen üreticiler su kaynaklarını tehdit mi ediyor? MHP Milletvekili'nden soru önergesi
Kayseri dışından gelen üreticiler su kaynaklarını tehdit mi ediyor? MHP Milletvekili'nden soru önergesi
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, şehir genelinde yaşanan su problemi için harekete geçti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya soru önergesi sunan İsmail Özdemir, şehir dışından gelen üreticiler hakkında bilgi talep etti.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, şehir genelinde tarımsal faaliyetler nedeni ile yaşanan su problemi hakkında soru önergesi sundu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya kiralanan tarımsal araziler hakkında bilgi talep ederken, etkin planlama için çalışma olup olmadığını sordu.
Kayseri’ye şehir dışından gelen üreticiler hakkında sorularını sıralayan İsmail Özdemir, Kayseri’de bulunan bazı tarım arazileri, il dışından gelen başta patates üreticileri olmak üzere kimi çiftçiler tarafından kiralanmakta, üretime yönelen yoğun talep ise su kaynaklarının son yıllarda azalmasıyla beraber, kaynak sorunu yaşanmasına sebep olmaktadır” dedi.
Hangi soruları yöneltti
İsmail Özdemir, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya şu soruları yöneltti;
“1. Patates üretiminde olduğu gibi su kullanımının yaygın olduğu bitkisel faaliyetlerde, havza ve su kaynaklarının durumu dikkate alınarak arazi ekim planlanmasına dair Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?
2. Tarımsal arazilerin il dışından gelecek olanların kiralanmasına yönelik Valiliklere gönderildiği bir talimat bulunmakta mıdır?
3. Şayet bu anlamda bir talimat varsa, hangi kriterler göz önüne alınmaktadır?
4. 2076 yılı için öngörülen planlamada, Kayseri iline dışardan gelecek üreticilerin sulama talep ve arzı kiralanmasına müsaade edilecek midir? Edilecekse üretim sahaları ve ürün kapsamları neler olacaktır?”