Kayseri'deki o şirket hakkında Konkordato kararının verileceği tarih belli oldu!
Kayseri'de faaliyet gösteren şirketle ilgili bir süredir gündemde olan Konkordato süreci ile ilgili kararın verileceği tarih belli oldu. Detaylar Kayseri Olay'da.
Kayseri’de ekonomide yaşanan sıkıntılarla birlikte şirketlerdeki mali sıkıntılar da devam ediyor. Bu kapsamda iflas ve konkordato süreçlerine yönelik yeni gelişmeler de gündeme geliyor. Kayseri 1.Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, bu yönde gelişmelerin yaşandığı şirketle ilgili olarak duruşma gününü duyurdu.
Konkordato kararı verilecek mi?
Mahkeme Davacı Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri İnşaat Nakliye Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından açılan mahkeme dosyasının resen ele alınacağını duyurdu.
Mahkeme karar tarihini açıkladı
Buna göre mahkeme, konkordato talebi hakkında karar verilmek üzere İcra ve İflâs Kanunu’nun (İİK) 304. ve 292’nci maddesi gereğince duruşma açılmasına, duruşma gününün de 15 Aralık 2025 günü saat 14:00'a bırakıldığı ilan etti.
Konkordato nedir?
Ekonomik zorluklar yaşayan borçlu işletmelerin veya bireylerin alacaklılarıyla yeniden yapılandırılmış bir ödeme planı üzerinde anlaşma sağlaması olarak ifade edilen Konkordato, borçlunun mali durumunu toparlaması için mahkeme denetiminde alacaklılarıyla ödeme şartlarını yeniden düzenlemesine imkan sağlıyor.

