Kayseri'de vakıf taşınmazı 25 yıllığına kiraya verilecek

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Talas Harman Camii Vakfı'na ait bir taşınmazı 25 yıl süreyle kiraya verecek.

Kayseri'de vakıf taşınmazı 25 yıllığına kiraya verilecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, hem bölgeye katkı sağlaması hem de tarihi vakıf taşınmazlarının aktif olarak değerlendirilmesi amacıyla taşınmazları kiraya vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Melikgazi ilçesi Çay Mahallesi’nde Talas Harman Camii Vakfı’na ait taşınmaz 25 yıl süreyle yapım veya onarım karşılığı kiralayacak. Proje kapsamında taşınmaz, 2 yıl sürecek inşaatın ardından 23 yıl süreyle kullanılacak ve işletilecek. 

İhale 30 Ocak'ta

İhale, 30 Ocak 2026 tarihinde Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sahabiye Mahallesi'nde saat 15.00’te kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek. Proje tamamlandığında taşınmaz, villa veya ticari işletme fonksiyonunda kullanılabilecek.

İhale, Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Çay Mahallesi’nde, Talas Harman Camii Vakfı’na ait taşınmaz üzerinde gerçekleştirilecektir. Taşınmazın yüzölçümü 2 bin 349,9 metrekare olup, yapım veya onarım karşılığı uzun süreli kiralama yöntemiyle ihale edilecektir. Söz konusu ihale kapsamında, 2 yıl sürecek inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra taşınmaz 23 yıl süreyle kullanım ve işletme hakkı verilecektir.

İhale konusu 

İhale kapsamında, mevcut taşınmaz üzerinde gerekli yapım veya onarım çalışmaları gerçekleştirilecek ve taşınmaz yatırımcı tarafından 25 yıl boyunca kullanılacak. Bu süreçte taşınmazın güvenliği ve işletmeye açılmasıyla ilgili tüm sorumluluk yükleniciye ait olacak. İhale, bölgedeki tarihi ve kültürel mirasın korunarak ekonomik değere dönüştürülmesini amaçlıyor.

21 milyonluk taşınmaz

İhalenin tahmini bedeli 21.016.125 TL olarak belirlenmiş olup, geçici teminat bedeli 630.484 TL’dir. 

İlana ait detaylı bilgi için TIKLAYINIZ