Kayseri'de üç mahallenin yolları yenileniyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, Sarıoğlan ilçesinde 40 milyon TL yatırımla 12 bin tonluk asfalt yenileme faaliyetleri başladı. Detaylar haberimizde.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bünyan’daki yol çalışmalarını tamamlarken, ihtiyaçlar çerçevesinde Sarıoğlan’daki asfaltlama çalışmalarına da başladı. Sarıoğlan ilçesinin yoğun nüfusa sahip Çiftlik, Palas ve Üzerlik mahallelerinde planlanan ve söz konusu mahallelerden Çiftlik Mahallesi’ndeki çalışmaların büyük kısmı tamamlanırken, diğer mahallelerde de hazırlıklar sürüyor.
3 mahallede 12 bin ton asfalt kullanılarak 8,5 kilometre yol asfaltlanacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Altyapı çalışmaları nedeniyle bakım onarım ihtiyacı doğan yollarda başlanan onarım ve asfalt yenileme çalışmalarında 3 mahallede toplam 12 bin ton sıcak asfalt kullanılması öngörülürken, çalışmalar kapsamında Çiftlik Mahallesi’nde 4, Palas Mahallesi’nde 3 ve Üzerlik Mahallesi’nde ise 1,5 kilometre olmak üzere toplamda 8,5 kilometre yol asfaltlanmış olacak.”
40 milyon TL’lik asfalt yatırım harcaması
Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi olarak Sarıoğlan ilçesindeki 3 mahallede yaptıkları asfaltlama faaliyetlerinde yaklaşık 40 milyon TL’lik yatırım harcaması gerçekleştirdiklerini söyledi.