- Haberler
- Güncel
- Kayseri'de o Başkana dikkat çeken tepki: Bu zat kusura bakmayın diyerek paylaşımını silmek zorunda kaldı!
Kayseri'de o Başkana dikkat çeken tepki: Bu zat kusura bakmayın diyerek paylaşımını silmek zorunda kaldı!
Kayseri'de Kızılay Şube Başkanına dikkat çeken tepki: Bir meczubu paylaşma gafletinde ve hıyanetinde bulundu. Detaylar Kayseri Olay'da.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kayseri Şube Başkanı Hakkı Temiz, Kayseri Kızılay Başkanı Cafer Beydilli'ye tepki gösterdi. Beydilli'nin yaptığı bir paylaşıma tepki gösteren Temiz, ‘Bu kabul edilemez’ dedi. Temiz, ‘Kent Konseyinde STK Çalışma Gurubunda paylaştığı yazı üzerine tepkimi verdiğim bu zat sonrasında ‘yanlış paylaşım oldu, kusura bakmayın’ diyerek paylaşımını silmek zorunda kaldı’ dedi.
‘Cumhuriyet değerlerine saygı göstermeyi bilmek bir vefa borcu ve tarihsel sorumluluktur’
Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Hakkı Temiz, Beydilli tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Kayseri Kızılay Başkanı Cafer Beydilli’nin, Cumhuriyet’in tüm imkân ve kazanımlarını kullanarak görev yürütürken; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Âkif Ersoy’a yönelik ağır ifadeleriyle bilinen bir kişiyi ‘üstad Kadir Mısırlıoğlu’ sıfatıyla anması ve onun söylemlerini referans göstererek Mareşal Fevzi Çakmak hakkında yorumlarda bulunması kabul edilemez. Kent Konseyinde STK Çalışma Gurubunda paylaştığı yazı üzerine tepkimi verdiğim bu zat sonrasında ‘yanlış paylaşım oldu, kusura bakmayın’ diyerek paylaşımını silmek zorunda kaldı. Paylaşım başlığı 'Üstad Kadir Mısıroğlu ve Necip Fazıl Kısakürek'in ağzından Mareşal Fevzi Çakmak...' İlk Genelkurmay Başkanı olarak 23 sene ordunun başında oldu. Cumhuriyetin başından itibaren Türkiye’de İslam aleyhine yapılan ne varsa, en büyük mesuliyet belki de onundu' diye devam eden ve ölümünden sonra Fevzi Çakmak'ın eşinin, Yahudilere havra olarak verdiği Erenköy’deki köşkündeki geçen olayı anlatır. Mareşal Fevzi Çakmak’a, 'Keşke hiçbir vakit namaz kılmamış olsaydınız da, İslâm'a karşı bu cinayetler işlenirken sessiz kalmasaydınız.' Necip Fazıl Kısakürek, Fevzi Çakmak ile ilgili bu çarpıcı anekdotu anlatıyor. Üstad Kadir Mısıroğlu ise Fevzi Çakmak’ı şu ifadelerle eleştiriyor: "Hem namaz kılıyorsun, hem Allah'ın dini çiğneniyor. Hocalar asılıyor. Arkasında orduyu göstererek, İstiklal Mahkemeleri bıldırcın taburu gibi adam asıyor. Din adamları yok edilirken, dinin eğitim ve öğretimi yasaklanırken, aksine İslâm aleyhtarı propaganda mektep kitapları ile lebalep doldurulurken, sen yegâne güç olan ordunun başında durdun seyrettin. Senin namazın kurtarmaz, seni orucun kurtarmaz. Çünkü o Kemalist tahribat yüzünden milyonla adam küfre sürüklendi. Milyonla adam imanını kaybetti. Sen ordunun başında seyrettin. Bu dini Muhammedi çiğnenirken ordunun başında susan adamı hiç kimse kurtaramaz. Bir ihanete karşı çıkma takati olduğu halde çıkmayanda o ihanetle müşterektir. Küfre rıza küfür, zulme rıza zulümdür. " diyen bir meczup’u sayın Kızılay Başkanı paylaşma gafletinde ve hıyanetinde bulundu. Hiç kimsenin, özellikle kamu kurumu yöneticilerinin, Cumhuriyet’in kurucu iradesini tartışmaya açma, millî sembollerimize gölge düşürme veya toplumun ortak değerlerini itibarsızlaştırma hakkı yoktur. Bu yaklaşımları meşrulaştırmaya çalışanlar, görev yaptıkları makamın ağırlığının ve sorumluluğunun bilincinde hareket etmek zorundadır. Cumhuriyet değerlerine saygı göstermeyi bilmek bir vefa borcu ve tarihsel sorumluluktur. Kamu kurumlarının yöneticilerinin de bu bilince uygun hareket etmesi zorunluluktur.
2021 yılında Kızılay Kayseri Şube Başkanlığı’ndan istifa eden Şener Şekerci’nin yerine bir dönen KASKİ'de de görev yapan Cafer Beydilli getirilmişti.

