Kayseri'de itiraz sonucu ertelenen kongrenin tarihi belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) mahalle delege seçimleri tamamlanan Melikgazi ilçesi ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşanmış ve yapılan itirazların ardından ilçe kongresi ertelenmişti. O kongreyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kongre tarihi belli oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizde.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri’de kongre süreci geçtiğimiz aylarda başladı. Mahalle delege seçimlerinin sonucunun en çok merak edildiği ilçelerden biri olan Melikgazi’de mevcut Başkan Turan Arık mavi liste ile 400 delegeden yaklaşık 300’ünü alarak yarışı önde tamamlandı.
Seçim ertelenmişti
Mahalle delege seçimlerinin ardından gözler 14 Eylül Pazar günü yapılacak ilçe kongresine çevrilmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde yaşanan flaş bir gelişme ile Başkan Turan Arık, ilçe kongresinin CHP Kayseri İl Başkanlığı’nın Seçim Kurulu’na yapmış olduğu itiraz dolayısıyla ertelendiğini açıklamıştı.
Yeni tarih belli oldu
Kongre ile ilgili beklenen gelişme yaşandı. Başkan Arık, Melikgazi İlçe Kongresi’nin 28 Eylül Pazar günü saat 09.00’da Erciyes Kültür Merkezi Turkuaz Salon’da yapılacağını söyledi. Arık açıklamasında, “Melikgazi İlçe Kongremiz 28 Eylül Pazar Günü! Cumhuriyet Halk Partisi Melikgazi İlçe Kongremiz, 28 Eylül 2025 Pazar günü saat 09.00’da, Erciyes Kültür Merkezi Turkuaz Salon’da gerçekleştirilecektir.” dedi.