- Haberler
- Güncel
- Kayseri'de en az aileye sahip ilçeler belli oldu! 'Aile yılında' o ilçelerde durum kötüye gidiyor
Kayseri'de en az aileye sahip ilçeler belli oldu! 'Aile yılında' o ilçelerde durum kötüye gidiyor
Kayseri'de aile yılına yönelik etkinlikler yapılıyor. Ancak ortaya çıkan rakamlar aileler açısından pek de iç açıcı değil. Kayseri'de özellikle bazı ilçelerde aileler açısında durum ciddi. Detaylar Kayseri Olay haber bülteninde.
Kayseri’de 2024 yılında ortalama hane halkı büyüklüğü 3,15 kişi oldu. Ortalama hane büyüklüğü ilçe sırlamasında, Melikgazi ilçesi 3,27 kişi ile en kalabalık aileye sahip olan ilçe olurken, Kocasinan ilçesi 3,18 kişi ile ikinci sırada yer aldı. İncesu ilçesi de 3,17 kişi ile Kayseri'de üçüncü sırada.
Ailede kişi sayısında düşündüren azalış
Ortaya çıkan resmi rakamlara göre Kayseri'de ailelerdeki kişi sayısı her geçen yıl daha da azalıyor. 'Aile yılında' ailelerde kişi sayısı azalıyor. ‘Ortalama 4 kişilik aile’ ifadesi bile tarihe karışmak üzere.
Kayseri'de en az aile yapısı hangi ilçede?
Kentte son 17 yılda ortalama hane halkı 1,05 kişi azaldı. Kayseri'de bu konuda en az aileye sahip ilçe ise 2,34 kişi ortalaması ile Özvatan oldu. Özvatan ilçesini 2,43 kişi ile Akkışla ve 2,51 kişi ile Felahiye ilçesi takip ediyor.
Kayseri’de 2008 yılında ortalama hane halkı büyüklüğü 4 kişi iken, 2024 yılında 3,15 kişiye düştü. Son 17 yılda Kayseri’de ortalama hane halkı 0,85 kişi azaldı.
En fazla azalış hangi ilçede yaşandı?
İlçeler içerisinde en fazla azalış Tomarza ilçesinde. Tomarza'da ortalama hane halkı büyüklüğü 2008 yılında 4,6 kişi iken,2024 yılında 3 kişiye düştü. Son 17 yılda Tomarza’da ortalama hane halkı 1,6 kişi azaldı.
Kayseri'de aile yılında düşündüren aile tablosu