- Haberler
- Siyaset
- Kayseri'de doğalgaz bekleyen mahallelerle ilgili yeni gelişme! Bakan'dan o mahallelerle ilgili açıklama
Kayseri'de doğalgaz bekleyen mahallelerle ilgili yeni gelişme! Bakan'dan o mahallelerle ilgili açıklama
Kayseri'de doğalgaz bekleyen mahalleler ne olacak? Bu konuda bir çalışma olacak mı? Konuyla ilgili olarak Bakan'dan açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay'da.
Kayseri’de doğalgaz bekleyen mahallelerle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bu konuda en yetkili isimden merakla beklenen açıklama geldi.
Kayseri’de hangi mahalleler doğalgaz bekliyor?
Bir süre önce Bünyan Akmescit, Koyunabdal, Elbaşı ve Karakaya başta olmak üzere bazı mahalleler, Sarıoğlan ilçesinde imara açılmasına rağmen henüz doğal gaza kavuşamayan Palas Mahallesi, Yahyalı’da Ilıca, Karaözü, Alamettin ve çevresindeki mahalleler ile Özvatan ilçesinde imar planı tamamlanmış olmasına karşın doğal gaz arzını bekleyen Kermelik Mahallesinin acil çözüm bekleyen mahalleler oldukları gündeme gelmişti.
Bakan Bayraktar açıkladı
Konunun Meclis gündemine taşınmasının ardından konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan açıklama geldi. Doğal gaz dağıtım şirketlerinin 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu'nun 2'nci bölüm 4'üncü maddesinde yer alan; ‘Doğal gaz dağıtım şirketleri, lisanslarında belirtilen dağıtım bölgesi kapsamında doğal gaz dağıtım faaliyeti yapmakla yetkili olup, dağıtım bölgesi kapsamında bulunan şehirlerin imarlı alanlar bütününde dağıtım faaliyeti yapmakla yükümlüdür’ hükmünü hatırlatan Bakan Bayraktar, doğal gaz dağıtım faaliyetlerinin bu doğrultuda yürütüldüğünü dile getirdi.
Bakan’dan Kayseri’de doğalgaz bekleyen mahallelerle ilgili dikkat çeken açıklama
Kayseri’de doğalgaz bekleyen mahalleler ile ilgili de Bakan Bayraktatar ‘Uygulama imar planı olmasına karşın doğal gaz altyapı yatırımlarının gerçekleştirilebilmesi için yolların da imar mevzuatına uygun olarak açılmış olması gerekmekte olup, bu koşulların sağlandığı tüm bölgelerde kademeli olarak doğal gaz altyapı yatırımları gerçekleştirilmektedir. Kayseri ilimizin bütün ilçelerine doğal gaz altyapısı tesis edilmiştir. Doğal gaz arzı sağlanmış olmasına rağmen imar planı veya imar bütünlüğü olmadığı için hizmet sağlanamayan mahalleler ise mevzuatın öngördüğü şartların sağlanması halinde yatırım planına dahil edilecektir’ dedi.
Meclis gündemine taşınmıştı
Diğer yandan Kayseri’de doğalgaz bekleyen mahallelerin durumu MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, tarafından Meclis gündemine taşınmıştı. Ersoy, Bakan Bayraktar’a söz konusu mahallelerle ilgili sorular yönelterek, yanıt istemişti. Bakan, Ersoy’un soru önergesine yanıt verirken, bu konuda net ifadeler kullanmadı.
Ersoy, ‘Bu konuda bir çalışma var mı, öngörülen tarih nedir’ diye sormuştu!
MHP’Li vekil, ‘Kayseri ilimizde birçok bölgenin en önemli sorunlarından biri imar problemidir. İmarı bulunmayan ya da imar sürecinde teknik sıkıntı yaşayan yerleşim alanlarına doğalgaz arzı sağlanamamakta, bu durum vatandaşlarımızın enerjiye erişim noktasında mağduriyet yaşamasına neden olmaktadır. Enerjiye erişim, günümüzün temel yaşam standartlarından biri hâline gelmiştir. Bu nedenle ilgili kurumlar ve yerel yönetimlerin koordineli bir şekilde süreci hızlandırması, doğalgaz arzı bekleyen mahallelerin çözüme kavuşturulması büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda; Bünyan ilçemizde Akmescit, Koyunabdal, Elbaşı ve Karakaya başta olmak üzere pek çok mahalle, Sarıoğlan ilçemizde imara açılmasına rağmen henüz doğal gaza kavuşamayan Palas Mahallemiz, Yahyalı ilçemizde Ilıca, Karaözü, Alamettin ve çevresindeki mahalleler ile Özvatan ilçemizde imar planı tamamlanmış olmasına karşın doğal gaz arzını bekleyen Kermelik Mahallemiz çözüm bekleyen bölgeler arasında yer almaktadır. Vatandaşlarımızın eşit ve kesintisiz enerji hizmetine erişebilmesi adına bu alanlarda yürütülecek çalışmalar büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda Kayseri'de doğalgaz arzı bekleyen söz konusu mahallelerde çalışmaların başlatılması için Bakanlığınız tarafından bir çalışma planlanmakta mıdır? Yerel yönetimler ile Bakanlığınız arasında, imar sorunlarının çözümü ve doğalgaz altyapısının oluşturulması noktasında ortak bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? Bahsi geçen mahallelerde doğalgaz altyapısının tamamlanması için öngörülen tarih nedir? İmar süreci tamamlanmış olmasına rağmen doğal gaz hizmeti bekleyen bölgeler için özel bir destek veya hızlandırılmış işlem planı yürürlüğe girmesi planlanmakta mıdır?



