Kayseri'de çocukları üzen olay! Bakın kim yetişti
Kayseri'nin Sarız ilçesinde çocukları üzen olaya anında müdahale edildi. Elektrik Şirketi yetkililerinin müdahalesi dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay Haber bülteninde.
Kayseri’nin Sarız ilçesinde çocukların mutluluğu, yaşanan olay sonrası yarıda kalacakken ekipler yetişti.
Uçurtma keyfi tellere takıldı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla okulların tatil olmasını fırsata çeviren çocuklar, uçurtma ile tatilin keyfini çıkarmaya çalıştı. Ancak çocukların uçurtma keyfi tellere takıldı. Uçurtmaları elektrik tellerine takılan çocukların imdadına Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. (KCETAŞ) ekipleri yetişti.
Çocukların oyun keyfi yarıda kalmadı
Ekipler, çocukların mutluluğunun yarıda kalmasına izin vermedi ve tellere takılan uçurtmayı bulunduğu yerden çıkarıp, yeniden çocuklara teslim etti. Çocuklar, ekiplere teşekkür ederek, uçurtma keyfine kaldıkları yerden devam etti.
Elektrik arızasına müdahale sırasında denk geldiler
KCETAŞ yetkilileri, Sarız’a bağlı Kuşçu Mahallesindeki bu olay sonrasında ‘Elektrik arıza, aydınlatma ve bakım çalışmalarımız esnasında güneşli havayı fırsat bilen çocuklarımızın tellere takılan uçurtmalarını indirmelerine yardımcı olduk’ ifadelerini kullandı.
KCETAŞ'tan Uçurtma uyarısı
Diğer yandan yetkililerin çocuklara bir de uyarısı vardı. Uyarıda, ‘Herhangi bir tehlike oluşmaması adına uçurtma uçururken özellikle havai hatlardan uzak alanları tavsiye ediyoruz’ denildi.