Kayseri'de binlerce araç sahibini ilgilendiren karar: Artık zorunlu
Kayseri'deki binlerce araç sahibini yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik değişti artık araçlarda zorunlu olacak. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haber bülteninde.
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde önemli bir değişikliğe gidildi. Kayseri'de aracı olan binlerce kişiyi de ilgilendiren yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Araçlarda artık zorunlu
Değişen yönetmelik ile araçlarda araç takip sistemi, iç ve dış kamera, görüntü kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması zorunlu hale getirildi. Buna göre, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk kez tescil edilecek araçlarda söz konusu cihaz ve sistemlerin bulunması öncelikli olacak. Daha önce trafiğe çıkan araçlar için ise kademeli geçiş takvimi belirlendi.
Takvim şöyle:
2025-2023 model araçlarda 1 Ocak 2026,
2022-2018 model araçlarda 1 Ocak 2027,
2017 ve öncesi model araçlarda 1 Ocak 2028' e kadar ilgili donanımlar aranmayacak.
Okul servisleri için ayrı düzenleme
Diğer yandan okul servis araçlarına dair de geçici bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre, 18 Şubat 2025 ile 1 Ekim 2025 tarihleri arasında okul servisi olarak tescil edilen veya edilecek ve önceki mevzuata uygun kamera-kayıt cihazı bulunduran araçlar için yeni şartlar 31 Aralık 2027 tarihine kadar ertelendi.