Kayseri'de bin 20 sürücü bu ihlallere takıldı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından, trafik güvenliğini tehlikeye atan ve vatandaşların huzurunu bozan sürücülere karşı cezai işlem uyguladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de bin 20 sürücü bu ihlallere takıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından, trafik güvenliğini tehlikeye atan ve vatandaşların huzurunu bozan sürücülere karşı denetimlerin aralıksız ve kararlılıkla sürdürüyor. Ekipler 25 – 31 Aralık 2025 tarihleri arasında kent genelinde kamu huzurunu bozan sürücülere yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda abartı egzoz, drift, makas atma, yüksek sesle müzik ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren çok sayıda ihlal tespit edildi. Bin 20 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Denetimler kapsamında modifiyeli araç kullandığı belirlenen 37 araç ve sürücüsüne, abartı egzozla çevreyi rahatsız eden 9 araç ve sürücüsüne cezai işlem uygulandı. Sürücü belgesi olmadan ya da geçersiz belgeyle araç kullandığı tespit edilen 118 sürücüye işlem yapıldı.

Kayseri'de bin 20 sürücü bu ihlallere takıldı

Ekiplerce yapılan kontrollerde 29 sürücünün makas atarak trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü, 303 sürücünün kırmızı ışık ihlali yaptığı belirlendi. Ayrıca 43 sürücünün alkollü araç kullandığı, 15 aracın ışık donanımı eksikliği nedeniyle, 2 sürücünün drift yaptığı tespit edildi.

Yapılan denetimlerde 112 sürücüye yüksek sesle müzik dinlemekten, 352 sürücüye ise seyir halindeyken cep telefonu kullanmaktan cezai işlem uygulandı.