Kayseri'de '60 bin TL borç nedeniyle iflas eden' dev şirketle ilgili yeni gelişme

Kayseri'de o dönem '60 bin TL borçla iflas mı edilir? Hileli iflas' , 'Dev şirket 60 bin TL'lik borcun kurbanı oldu' yönünde tartışmalar ile de gündeme gelen dev şirketle ilgili bir gelişme daha yaşandı. Detaylar Kayseri Olay haber bülteninde.

Kayseri'de '60 bin TL borç nedeniyle iflas eden' dev şirketle ilgili yeni gelişme
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye'nin önemli gaz şirketlerinden biriydi. 2013 yılında iflas kararıyla herkesi şaşırttı. İddiaya göre iflasa neden olan borç miktarı o dönem 60 bin TL olarak ifade ediliyordu. Yine o yıllarda bu iflas gelişmesi ‘20 milyon sermayesi olan bir firmanın 60 bin TL’yi ödemeyip de iflas etme olasılığı nedir?’ sorusunun yanıtı merak ediliyordu. Kamuoyunda bazı çevrelerce ‘Hileli iflas' açıklamaları da yapılmıştı. Tartışmalı iflas süresinin ardından Erciyes Gaz San. ve Tic. A.Ş. ile ilgili olarak mahkemeden yeni bir karar daha çıktı. 

Kayseri'de iflas eden firmanın alacaklıları

Bu karar alacaklıları ilgilendiriyor

Mahkeme alacaklıları uyardı. Kayseri İncesu İcra ve İflas Müdürlüğü iflas eden (Müflis)) Erciyes Gaz Sanayi Ticaret A.Ş. ile ilgili İflas İdaresince Düzenlenen ek sıra cetvelini ilan etti. Kayseri 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 13 Mart 2015 tarihinde iflasına karar verdiği Müflis Erciyes Gaz San. Tic. A.Ş. ile ilgili olarak, bu kez de 'İflas masasına alacak kaydı yaptıranların, kayıt, kabul, red ve sıralarını karar dayanağıyla birlikte gösteren 1 Temmuz 2025 tarihli ek sıra cetveli hazırlanmış ve İncesu İcra ve İflas Müdürlüğü'ne bırakılmıştır' duyurusu yapıldı.

Mahkemeden alacaklıları yönelik 15 gün uyarısı

Mahkeme alacaklıların sıra cetvelinde gösterilen alacaklarının esasına ilişkin itirazlarını en geç 15 gün içerisinde iflasa karar verilen yerdeki ticaret mahkemesine, sıraya ilişkin itirazlarını ise en geç7 gün içerisinde İcra Hakimliğinde açılacak dava ile yapabileceklerine de dikkat çekti. 

Ne olmuştu?

Kayseri İncesu'da kurulu Erciyes Gaz Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1988 yılında  Anadolu LPG Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin de başkanlığı da yapan Rasim Kahyaoğlu tarafından kurulmuştu. Şirket ev tüpü alanındaki yatırımları ile dikkat çekmiş, daha sonra da otogaz istasyonlarına yönelmişti.  Şirketin tüp fabrikasının yanı sıra Kayseri ve Manisa'da birer dolum tesisi de vardı. 

Kayseri'de iflas eden firmanın alacaklıları

Şirketin 60 bin TL’yi ödemeyip iflas etme olasılığı nedir? ‘Hileli iflas’ tartışması da yaşanmıştı

Erciyes Gaz'ın sahibi Rasim Kahyaoğlu, içine düştükleri mali zorluğu aşmak için o dönem şirketin satışını  da gündeme aldıklarını duyurmuştu. Rasim Kahyaoğlu, toplam 25 milyon TL borcu bulunan şirketi Ankaralı Caner Şirketler Grubu'nun sahibi Harun Keser'e sattı. Taraflar arasındaki protokolün yerine getirilmesi için süreç işlerken, Denizli'de bulunan bir karton ambalaj şirketi Erciyes Gaz'a ait 60 bin TL'lik çekin ödenmemesi nedeni ile mahkemenin yolunu tutmuştu. İşte ne olduysa bu davadan sonra oldu. Bu gelişme sonrasında şirketin iflası istemi ile Kayseri'de dava süreci başlatıldı. Mahkeme daha sonra 24 Nisan'da şirketin iflası yönünde karar verdi. Şirketin tasfiye işlemlerinin yapılması için de şirketin adresi nedeniyle ilgili dosya İncesi İcra Müdürlüğü'ne gönderildi. Şirketin eski ve yeni sahipleri o dönem de yaşananlarla ilgili birbirlerini suçladı. Bazı taraflar ise iflası ‘Hileli' olarak değerlendirdi ve bu yönde iddiaları gündeme taşıdı. O dönem  ‘20 milyon sermayesi olan bir firmanın 60 bin TL’yi ödemeyip de iflas etme olasılığı nedir?’ sorusunun yanı da merak konusu olmuştu.