Kayseri'de 3 günlük eğitim! Tüm bilinmeyenler anlatıldı
Kayseri Şehir Hastanesi'nde 'Anne Sütü Danışmanlığı ve Tamamlayıcı Beslenme' eğitiminin üçüncüsü de tamamlandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizde.
Kayseri Sağlık Müdürlüğü ve Şehir Hastanesi iş birliğinde kentteki doğum hizmeti veren sağlık kuruluşlarında görev yapan 125 sağlık personeline yönelik “Anne Sütü Danışmanlığı ve Tamamlayıcı Beslenme Eğitimi” gerçekleştirildi.
Eğitim 3 sürdü
Kayseri Şehir Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği'nden Doç. Dr. Hümeyra Aslaner, Doç. Dr. Muhammet Kızmaz ve Uzm. Dr. Selahattin Kılıç, Yenidoğan Yoğun Bakım Kliniği'nden Doç. Dr. Ahmet Özdemir, Doç. Dr. Osman Baştuğ ve Uzm. Dr. Arife Canpolat'ın eğitmenliğiyle gerçekleştirilen eğitim programında; anne sütünün önemi, doğru emzirme teknikleri, süt artırma yöntemleri ve tamamlayıcı beslenme süreçleri işlendi. 13-14-15 Ekim 2025 tarihleri arasında yapılan etkinlikte, hem teorik bilgilerle hem de uygulamalı çalışmalarla desteklendi.
Katılımcılara sertifika verildi
Eğitimin sonunda, katılımcılara sertifikaları Başhekim Prof. Dr. İbrahim Özcan ve hastane yöneticileri tarafından takdim edildi. Programda konuşan Başhekim Özcan; "Bizlerin sizlere anne sütünü anlatmamıza gerek yok ama anne sütünün değerinin annelere anlatılmasının önemi konusunda sizlere görev düştüğünü düşünüyorum. Eğitime ve toplum gelişimine olan katkılarından dolayı burada bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.