Kayseri dahil 21 ilde FETÖ operasyonu! Tam 10 gün sürdü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Kayseri dahil 21 ilde FETÖ operasyonu yapıldığını duyurdu. Detaylar Kayseri Olay'da.
Ali Yerlikaya sosyal emdya hesabından son 10 gündür devam eden FETÖ operasyonunu duyurdu. Kayseri'nin de içinde olduğu 21 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, toplamda 41 şüpheli yakalandı.
Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "21 ilde FETÖ’ye yönelik son 10 gündür devam eden operasyonlarda; 41 şüpheliyi yakaladık. 25'i tutuklandı. 7'si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Operasyon detaylarını açıkladı
Bakan Yerlikaya, operasyon detaylarına ilişkin şu ifadelere yer verdi;
"Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Aydın, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak ve Yalova'da düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler; Terör örgütünün "bilişim yapılanması ve güncel yapılanması içerisinde faaliyet yürütmek, örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatta bulunmak, Örgütün "Gaybubet Evi" olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barınmak suçlarından aranıyordu. Operasyonlarda, FETÖ soruşturmaları kapsamında ifade ve teşhislerde adları geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olanlar da yakalandı."
Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor
Operasyonu gerçekleştiren ekipleri tebrik eden Yerlikaya, sözlerini şu şekilde sonlandırdı;
"Valilerimizi, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, EGM TEM Daire Başkanlığımızı ve İstihbarat Başkanlığımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi ve Polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz."