Kayseri Adliyesi'nde imha edilen dosya ile ilgili kim devreye girdi!
Kayseri'de hangi mahkeme dosyasının imha edildiği anlaşıldı. Bu konuda Adalet Bakanlığından dikkat çeken karar.Detaylar Kayseri Olay'da.
Kayseri'de kayıp mahkeme dosyalarıyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık, bu yönde bir dosya için daha harekete geçti.
Hangi dosya imha edildi?
Bakanlık Kayseri’de imha edildiği anlaşılan dosya ile ilgili işlem yapılmasına karar verildiğini duyurdu. ‘Ziyaa uğrayan dosyalarla’ ilgili olarak ilanda Adalet Bakanlığı, 'Kayseri’de kapatılan 2. İcra Müdürlüğü’nün 2007/7337 esas Kayseri Genel İcra Müdürlüğü'nün 2020/167550 yeni esas sayılı dosyasının imha edilmiş olduğunun anlaşıldığını' duyurdu.
Bakanlık ne yapacak?
Bu nedenle 4473 sayılı Yangın, Yersarsıntısı, Seylâp veya Heyelân Sebebiyle Mahkeme ve Adliye Dairelerinde Ziyaa Uğrayan Dosyalar Hakkında Yapılacak Muamelelere Dair Kanun hükümlerini hatırlatan Adalet Bakanlığı, kanun hükümlerinin söz konusu dosya için uygulanmasına ve anılan kanun hükümleri gereğince işlem yapılmasına karar verildiğini duyurdu.
Dosyayı arama çalışması yapılıyor!
Diğer yandan yangın, yer sarsıntısı, seylap veya heyelan sebebiyle mahkeme ve adliye dairelerinde ziyaa uğrayan dosyaların yenilenmesine Adalet Bakanlığı tarafından karar veriliyor. Peki süreç nasıl işliyor? Öncelikle zayi olduğu ileri sürülen dosya, ilgili mahkeme veya icra dairelerinin kalem ve arşivinde titizlikle arama yapılıyor. Bulunamadığı takdirde düzenlenecek tutanağın onaylı bir sureti Adalet Bakanlığına gönderiliyor. Bakanlıkça dosyanın yenilenmesine karar verilmesi hâlinde, söz konusu karar en kısa süre içerisinde mahallinde ilan ediliyor. Bu nedenle Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla imha edilen dosya ile ilgili Kayseri'de de ilan verildi.

