Karanlık çökmeden depoyu doldurun! Benzine ve motorine zam gelecek
Jeopolitik gerilimleri ve İsrail-İran arasındaki savaşın Brent petrol fiyatlarını yükseltmesini akaryakıt ürünlerine zam olarak yansımaya devam ediyor. Bu gece hem benzine hem de motorine zam gelecek.
Geçtiğimiz günlerde gelen zamlarla 50 TL seviyesini aşan benzin ve motorin fiyatları, bu gece yarısından itibaren bir kez daha artış gösterecek. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, Kayseri Olay’a özel yaptığı açıklamada, akaryakıta gelecek yeni zamları duyurdu.
Polat'ın verdiği bilgiye göre, 19 Haziran 2025 Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişimden dolayı benzin grubunda 1,56 TL, motorin grubunda ise 1,87 TL fiyat artışı olacak. Bu artışlar, doğrudan pompa satış fiyatlarına yansıyacak.
Diğer yandan Kayseri'de ortalama olarak benzinin litre fiyatı 50.14 TL iken motorinin litre fiyatı ise 51.37 TL olarak satışa sunuluyor.
İsrail-İran çatışması ve Hürmüz Boğazı tehdidi
Akaryakıt fiyatlarındaki bu sürekli tırmanışın ana nedeni olarak, İsrail ile İran arasındaki jeopolitik gerilimler gösteriliyor. Özellikle İran'ın dünya petrol akışının önemli bir kısmının geçtiği stratejik Hürmüz Boğazı'nı kapatma tehdidi, küresel piyasalarda büyük bir belirsizlik yaratıyor. Bu durum, uluslararası Brent petrol fiyatlarını 75 dolara kadar yükseltti ve akaryakıt ürünlerinin maliyetini doğrudan etkiledi.
Artan akaryakıt fiyatlarının, taşımacılıktan üretime kadar birçok sektöre yansıması ve enflasyonist baskıyı artırması bekleniyor.