İlkokul öğrencileri hayat kurtarmayı öğrendi

Hacılar ilçesinde bulunan İstiklal İlkokulu'nda öğrencilere kalp masajı, yaralıya müdahale, yaralıyı sedye taşıma eğitimleri verildi.

İlkokul öğrencileri hayat kurtarmayı öğrendi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de ilkokul öğrencileri öğrendikleri koruyucu sağlık hizmetleri bilgilerini sağlık çalışanı olarak uyguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından arasında imzalanan ‘Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek’ iş birliği protokolü çerçevesinde Hacılar ilçesinde bulunan İstiklal İlkokulu’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında öğrencilere kalp masajı, yaralıya müdahale, yaralıyı sedye taşıma eğitimleri verilirken, acil tıp teknisyeni olan öğrencilerde 112 acil çağrı merkezinden gelen anonsa karşılık verdi. Okuldaki öğrenciler etkinlikte hünerlerini sergilerken, protokolden de alkış aldı.

İlkokul öğrencileri hayat kurtarmayı öğrendi

Etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, "Çocuklarımız, milletimizin en kıymetli hazinesi yarınlarımızın teminatıdır. Onların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi yalnızca ailelerinin değil, tüm toplumun ortak sorumluluğudur. Sağlıklı nesiller, güçlü bir toplumun sürdürülebilir bir kalkınmanın ve huzurlu bir geleceğin temelidir. Bugün de ilkokul çağındaki çocuklarımızla bir araya gelerek onlara erken yaşta sağlık bilinci kazandırmayı, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini anlatmayı ve sağlıklı yaşam alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, erken yaşta kazandırılan doğru alışkanlıklar bireyin tüm yaşamını olumlu olarak şekillendirmektedir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ise, "Çocuk dediğimiz zaman insanlığın en saf, en temiz ve en berrak halinden bahsediyoruz demektir. Çocuk toplumun en berrak, en saf halini temsil eder. Çocuk, doğduğu andan itibaren fıtratın, temizliğin ve insanın özüne dair içinde barındırması gereken tüm cevherleri barındıran bir varlıktan söz edilir" ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca, eğitim alan öğrencilere sertifika da verildi. Programa, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Hacılar Belediye Başkanvekili Ahmet Bostancı, sağlık çalışanları, öğrenciler ve veliler katıldı.