- Haberler
- Güncel
- Genel kurulda gündeme geldi! Başkan 'Kocasinan Bulvarı'nın isminin değişmesine karşı çıktı
Genel kurulda gündeme geldi! Başkan 'Kocasinan Bulvarı'nın isminin değişmesine karşı çıktı
Mimarlar Odası Kayseri Şubesi 18'inci Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Mevcut Başkan tazeleyerek 18. Dönemde de Başkan seçildi. Kurulun gündeminde Kocasinan Bulvarı da yer aldı. Detaylar haberimizde.
Mimarlar Odası Kayseri Şubesi 18’inci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Erciyes Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurulda, iki listeyle gidilen seçim sonucunda Katılımcı Mimarlar ekibi seçimi kazandı. Katılımcı Mimarlar adayı Murtaza Er 415 oy alırken Kent İnisiyatifi adına aday olan Öner Demircan 213 oy aldı. Böylece mevcut başkan Murtaza Er güven tazelemiş oldu.
Başkandan önemli mesajlar
Genel kurulda konuşan Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, toplantının yalnızca bir seçim süreci olmadığını, mesleğin bugünü ve geleceğinin birlikte tartışıldığı önemli bir zemin olduğunu ifade etti.
Türkiye’de mimarlığın son yıllarda ciddi yapısal sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Er, ekonomik dalgalanmalar, artan maliyetler, güvencesiz çalışma biçimleri ve mesleki emeğin değersizleştirilmesinin mimarlık ortamını zorladığını vurguladı. Mimarlığın yalnızca teknik bir üretim alanı olarak görülmesinin mesleğin kamusal sorumluluğunu zayıflattığını ifade etti.
Mimarlığın bütüncül bir disiplin olduğuna dikkat çeken Er, iç mekân, peyzaj ve kentsel bağlamın ana tasarımdan koparılmasına yönelik girişimlerin mesleki yetki karmaşalarına yol açtığını ve mimarlık alanını daralttığını belirtti. Bu noktada Mimarlar Odası’nın yalnızca bir meslek örgütü değil, mesleğin onurunu ve toplumsal faydasını savunan bir yapı olduğunun altını çizdi.
Kocasinan Bulvarı konuşuldu
Genel kurulda ayrıca, Kayseri’de doğan ve yalnızca Türkiye’ye değil tüm dünyaya mal olmuş büyük mimar Mimar Sinan’ın adını taşıyan Kocasinan Bulvarı’nın isminin değiştirilmesine yönelik girişimler de gündeme geldi. Kayseri’nin yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Mimar Sinan’ın adının daha fazla duyurulması, her fırsatta hatırlatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Er, her yıl Mimar Sinan Haftası kapsamında Mimar Sinan anısına çok sayıda etkinlik düzenleyerek bu mirası yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu süreçte şube genel kurul üyelerinin de net bir tutum aldığını belirterek, Mimar Sinan’ın adının kent belleğinde silikleştirilmesine sebep olacak her adıma karşı durduklarını ve bu nedenle isim değişikliğine karşı çıktıklarını söyledi. Ayrıca şahsi olarak da sayın bakanımızın böyle bir şeyi kabul etmeyeceği kanaatinde olduğunu ifade etti.
Mimarlar Odası’nın varlığının meslektaşların katılımıyla anlam kazandığını vurgulayan Er, genel kurulun farklı görüşlerin ifade edildiği, ancak meslek onuru ve dayanışma paydasında birleşilen bir ortam olması temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından yapılan seçimde Murtaza Er başkanlığındaki liste seçimi kazandı.
18. Dönem Yönetim Kurulu
Murtaza Er, Zafer Tarık Taner, Fatih Özkan, Hürmet Salur, Ömer Devrim Aksoyak, Sevgi Erkli Dursun, Hakan Taş, Ahmet Öğüt, Elif Kütük, Alperen Azmi Topuz, Beyza Toskar, Hüseyin Karamercan, Edanur Acar, Emre Demir
