Flaş! Hüma Hastanesi'nin konkordato sürecinde yeni gelişme

Hüma Hastanesi geçtiğimiz aylarda konkordato sürecine girmiş ardından ise kaldırıldığı duyurulmuştu. Kayseri'nin köklü hastanelerinden olan Hüma hakkında yeni gelişme açıklandı. Detaylar Kayseri Olay Haber'de..

Flaş! Hüma Hastanesi'nin konkordato sürecinde yeni gelişme
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz aylarda konkordato kararı verilen ardından da gerek olmadığı duyurulan Hüma Hastanesi hakkında yeni gelişme yaşandı. 21 yıldır Kayseri’de hizmet veren hastane ile ilgili yeniden konkordato talep edildiği öğrenilirken, ayrıntıları da belli oldu.

Flaş! Hüma Hastanesi'nin konkordato sürecinde yeni gelişme

Yatırımları gündeme gelmişti

Hüma Sağlık Hizmetleri Grubu, Kayseri’de eski Ommer Oteli’ni 20 milyon dolarlık yatırımla yenileyerek Crowne Plaza markasıyla hizmete açmış ve yanındaki eski BYZ Garaj AVM’sini Hüma International Hospital adıyla hastane haline getirmişti. Hüma Hastanesi yatırımlarının ardından konkordato talebi ile dikkat çekerken geçtiğimiz haftalarda Kayseri 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından reddedildiği duyurulmuştu.

Flaş! Hüma Hastanesi'nin konkordato sürecinde yeni gelişme

Yeni konkordato ilanı yayınlandı

Hüma Hastanesi hakkında yeni konkordato kararı ise açıklandı. Kayseri 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından yeni konkordato kararı duyurulurken, İlan.gov.tr’de şu ifadelere yer verildi: “Davacı KARADELİ İNŞAAT TURİZM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ile Davalı HÜMA SAĞLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ arasında mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle; Davalı Kayseri Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 26473/Merkez sicil numarasında kayıtlı "HÜMA SAĞLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ" hakkında 17/12/2025 tarih ve saat 13:15'ten İTİBAREN BAŞLAMAK ÜZERE 3 (ÜÇ) AY SÜRE İLE GEÇİCİ MÜHLET KARARI VERİLMESİNE,

Geçici mühlet süresi için “..konkordato komiserleri olarak MUHASEBE ÖĞRETİM ÜYESİ AHMET TANÇ, HUKUKÇU İSMAİL ATAMULU VE BAĞIMSIZ DENETÇİ FİLİZ KILIÇ'ın görevlendirilmesine..”

Karar verilmiş olup, ayrıca;
Alacaklıların ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile mahkememiz dosyasına itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal olmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkememizden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri hususu İLAN OLUNUR.”