Festivalin yolu Kayseri'den geçecek! Dünyada ünlü isim Kayseri'de görücüye çıkacak
Kayseri'de gerçekleştirilecek festival için hazırlıklar sürüyor. 6-14 Eylül tarihleri arasında Kayseri önemli bir festivale ev sahipliği yapacak. Dünyaca ünlü isim Kayseri'de görücüye çıkacak, onun da yolu Kayseri'den geçecek. Detaylar Kayseri Olay'da.
Kayseri önemli bir festivale hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı aralarında Kayseri'nin de yer aldığı, 20 şehirde etkinlikler gerçekleştirecek. Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne aralarında Kayseri'nin de yer aldığı 4 yeni şehir eklendi. Turizmde yıl sonu hedef 65 milyon ziyaretçi ve 64 milyar dolar gelir.
Kayseri'de eklendi
Türkiye Kültür Yolu Festivaline geçen yıla ek olarak Manisa, Mardin, Malatya ve Kayseri'nin de dahil edildi. 2025 boyunca gerçekleştirilecek festivalle, kültürün ve sanatın coşkusunu yurdun dört bir yanına taşınacak. Festival, 7'den 70'e her yaş grubunda vatandaşa hitap edecek.
Dünyaca ünlü ismin sergisi Kayseri'de görücüye çıkacak
Festival çerçevesinde, Dünyaca ünlü ressamların sergilerine de yer verilecek. 2024'te İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da ağırlanan Pablo Picasso’nun bu yıl Anadolu'da aralarında Kayseri’nin de yer aldığı Adana, Bursa, Van, Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır’da yani 7 şehirde sanatseverlerle buluşacağı ifade ediliyor.
Büyükkılıç festivalde nelerin olacağını açıkladı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, festivalde hazırlıklarını inceledi. Büyükkılıç, ‘Kayseri Kültür Yolu Festivali için geri sayım başladı. Çok az kaldı; şehrimiz konserlerle, söyleşilerle ve eğlenceyle buluşacak. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemizde yapılan hazırlıkları yerinde inceleyerek heyecanımızı artırdık. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayelerinde düzenlenen bu festival, 6-14 Eylül tarihleri arasında Kayseri’yi sanatın ve kültürün kalbine dönüştürecek. Şehrimiz renkli etkinliklerle adeta şenlenecek’ dedi.