Erciyes'teki kameralara ne oldu?
Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erciyes'teki kameralara ne oldu? Büyükşehir Belediyesine ait kameralar Erciyes'te neden farklı? Detaylar Kayseri Olay'da.
Kayseri Erciyes Kayak Merkezinde yer alan kameralara ne oldu? Kameraların ayarları ile kim oynadı? Büyükşehir Belediyesi ‘Kayseri Büyükşehir TV’ adı altında farklı bölgelerde anlık görüntüleri vatandaşlarla paylaşıyor. Turistik kameralar yoğun ilgi görüyor.
Kayseri'de yaşayanların yanı sıra başka illerde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlar bu kameralar sayesinde Kayseri'yi canlı takip edip, hasret gideriyor.
81 kamera ile izlenebiliyor
81 adet canlı yayın kamerası ile şehrin her noktasından anlık görüntüler paylaşılıyor. Ancak son dönemde Erciyes Kayak Merkezindeki kameralar ile diğer bölgelerdeki kameraların görüntü oranları arasındaki farklılıklar dikkat çekiyor.
Erciyes ile diğer bölgelerdeki kameraların görüntü oranları neden farklı?
Son bir ayda ortaya çıkan bu durumun dikkat çektiğini dile getiren vatandaşlar, Erciyes'teki kameralar ile diğer bölgelerdeki kameraların görüntü oranlarının neden farklı olduğunu merak ediyor.
Diğer kameralar yatay olarak görüntüyü yansıtırken, Erciyes Kayak Merkezideki kameraların kare ve sünmüş görüntü verdiğini belirten vatandaşlar, bu durumun neden kaynaklandığını soruyor.
Vatandaşlar, kamera oranlarındaki farklılıklar nedeniyle Erciyes'i doğal şekilde göremediklerini ve genelde ‘sünmüş görüntünün’ karşılarına çıktığını belirtiyor.
Erciyes'te rakam paylaşıldı
Diğer yandan Erciyes Kayak Merkezi ilgi görmeye devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler Erciyes'e akın ederek, karın ve kayağın keyfini çıkarıyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes’te yoğun bir hareketlilik yaşandığını ifade ederek, 18 Aralık’tan bu yana ziyaretçi sayısının 3 milyonu aştığını söyledi.
Kayseri'de en çok neresi izleniyor?
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ‘tv.kayseri.bel.tr’ adresli web sitesi Kayseri’nin dünyaya açılan penceresi olarak da ifade ediliyor. Turistik kamera hizmeti, 7 gün 24 saat canlı olarak sunuluyor. Kayseri’de en fazla izlenme yaşanan kamera Cumhuriyet Meydanı 2 olurken, onu Erciyes’teki Tekir kızak alanı takip ediyor.








