Erciyes bir gecede 2 sıra birden yükseldi! Zirveye son 76 kaldı

Kayseri'nin simgesi Erciyes Dağı'nda kayak sezonu hız kesmeden devam ediyor. Ziyaretçilerin akın ettiği Erciyes, dün etkili olan kar yağışı ile 2 sıra birden yükselirken, zirveye 76 santimetre kaldığı belirlendi.

Erciyes bir gecede 2 sıra birden yükseldi! Zirveye son 76 kaldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin en önemli yerlerinden olan binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Erciyes Dağı şimdilerde adını spor ile duyuruyor. Kayak ve tenisin yanı sıra karda yapılan sporların gerçekleştiği Erciyes sezonun açılması ile vatandaşların akınına uğrarken kar kalınlığı yeniden gündem oldu. Dün gece saatlerinde etkili olan yağış ile kar kalınlığı 9 santimetre birden yükselerek Erciyes Kayak Merkezi’nin 6. sıraya çıkardı.

Erciyes bir gecede 2 sıra birden yükseldi! Zirveye son 76 kaldı

Kar kalınlığı artıyor

Geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışının ardından Erciyes Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 130 santimetreye kadar yükselmişti. Bu hafta ise kar kalınlığının hızla düştüğü görülürken, dün 87 santimetre ölçülen kar kalınlığının şimdilerde ise 96 santimetreye çıktığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Erciyes bir gecede 2 sıra birden yükseldi! Zirveye son 76 kaldı

Kayak Merkezleri kar kalınlıklar belli oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre; Palandöken Kayak Merkezi’nde 172, Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 150, Hakkari Kayak Merkezi’nde 143, Nemrut Kayak Merkezi’nde 121ve Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 112 santimetre kar bulunuyor.  

Erciyes bir gecede 2 sıra birden yükseldi! Zirveye son 76 kaldı

Başkan herkesi davet etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile vatandaşları davet ederken, “Beklediğimiz yağış çok şükür geldi, Erciyes’imiz beyaza büründü. Maşallah pistlerimiz inci gibi, kar tam kıvamında. Kayak yapmanın, kışı gerçekten yaşamanın zamanı. Türkiye’nin incisi Erciyes Kayak Merkezimiz sizi bekliyor” ifadelerini kullandı.