Eğitim İş Şube Başkanı Yıldız: İlk ders Atatürk
7 Kasım Cuma günü Türkiye'nin dört bir yanında okullarımızda Atatürk kokartlarımızı takacak, ilk ders saatinde 'Dersimiz Atatürk' konusunu işleyerek Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i anlatacak
Eğitim İş Sendikası 7 Kasım'da tüm Türkiye'de dikkat çeken bir etkinlik yapacağını duyurdu.
Eğitim İş Kayseri Şube Başkanı Murat Yıldız, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nın ara tatile denk getirilmesi kararına tepki gösterdi. Yıldız, öğretmenlerin bu duruma rağmen 7 Kasım Cuma günü ilk derste özel bir etkinlik yapacağını duyurdu.
'Büyük Önderimizi takvim dışına itmeye kimsenin gücü yetmez'
Başkan Yıldız, yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nı ara tatile denk getirmiş olsa da, bizler, Atatürk’ün aydınlık yarınları emanet ettiği eğitim emekçileri olarak, Büyük Önderimizi takvim dışına itmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini bir kez daha göstereceğiz" dedi.
7 Kasım Cuma: Yakalarda rozet, ilk derste Atatürk
Sendika olarak aldıkları kararı açıklayan Başkan Yıldız, tüm eğitim emekçilerine çağrıda bulunarak şunları söyledi: “7 Kasım Cuma günü, ilk ders saatinde yakalarımızda Atatürk rozetlerimizle sınıflarda olacağız. O gün, 'Dersimiz: Atatürk' diyeceğiz.
Atatürk’ün bilime, özgürlüğe, laikliğe ve halk egemenliğine adanmış fikirlerini öğrencilerimize bir kez daha anlatacak, aydınlık Türkiye’nin ancak bu değerlere sahip çıkan nesillerle var olacağını vurgulayacağız”
