Çopuroğlu, Kayseri OSB'nin en büyük problemini açıkladı

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Olay Türk TV ekranlarında gündemi değerlendirdi. Milletvekili Çopuroğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizde.

Çopuroğlu, Kayseri OSB'nin en büyük problemini açıkladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Olay Türk TV ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  0850'li numaralardan çok fazla aranma olduğunu ve bu konuyu meclise taşıyacaklarını ifade eden Milletvekil Çopuroğlu, "0850’li numaralardan bizi sıkça arıyorlar. Özellikle ’internetiniz bitti’ diyor, öyle bir şey yok. Geçtiğimiz günlerde bir dolandırıcı aradı; arayan kişi kurumsal havada arıyor ama kurumu temsil eden bir profesyonellik olmuyor. Bu arada olan gerçek arayanlara oluyor. Vatandaşımızı koruma noktasında bu kamunun işi, notumuzu aldık. Çünkü telefon çaldığında size isminizle hitap ediyor, bir inandırıcılığı var. Böyle olunca bankalardan aradıklarında sordukları sorulara korkarak cevap veriyorsunuz. Bunun önüne geçebilecek pratik bir çözüm olması lazım" şeklinde konuştu.

‘Kayseri OSB’nin en büyük problemi atık’

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin en büyük probleminin atık olduğunu dile getiren Çopuroğlu, "Şu anda Kayseri OSB’nin en büyük problemi atık. Atıkları bir yere kaldırıp atmanın bir maliyeti var. Maalesef organize sanayi bölgelerinde arıtmayla alakalı Türkiye’nin her yerinde benzer bir durum var. Arıtmayla alakalı hızlıca bir çözüm bulunması lazım. Çünkü buraya kurulacak tesis sadece OSB’nin ihtiyacının çok daha ötesinde bir tesis oluyor. Bununla alakalı çıkan atığı yakabilecekleri ve bertaraf edebilecekleri sertifikalı firmalar olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki süreçte emekli maaşlarıyla alakalı iyileşmelerin olacağını sözlerine ekleyen Çopuroğlu, "Özellikle yaşlı, çalışma imkanı olmayan birçok insanın tek geçim kaynağı buysa bunu herhangi bir şekilde göz ardı etmek mümkün mü? Şunun da bilinmesini istiyorum; sayın Cumhurbaşkanımıza da bu şekilde bilgiler iletiliyor. Önümüzdeki süreçte bununla alakalı iyileşmelerin olduğunu hep beraber göreceğiz. Bu iyileşmelerle alakalı oran nedir, ne değildir önümüzdeki günlerde göreceğiz" ifadelerini kullandı.

'Dursun Ataş ile uyum sıkıntısı çekmiyoruz'

İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye katılan Milletvekili Dursun Ataş ile uyum sorunu yaşamadıklarını da sözlerine ekleyen Çopuroğlu, "Dursun Ataş ile uyum sıkıntısı çekmiyoruz. Milletvekili sayımız 5’di, 6 oldu. Burada önemli olan mesele vatandaşın ne düşündüğü. Neticede oyu vatandaştan alıyoruz. Vatandaş bunu kabul edip sandığa yansıtırsa başımız, gözümüz üzerine. Biz burada kendi içimizde 6 milletvekili ile çalışıyoruz ama 10 milletvekili de bizim milletvekilimiz. CHP’li Aşkın Genç de bizim aynı okulda okuduğumuz arkadaşımız" dedi.