Birlik Vakfı'ndan 'Aile Yılı'na özel etkinlik

Kayseri'nin doğal güzelliklerinden biri olan Koramaz Vadisi'nde önemli bir buluşma gerçekleştirildi. Vadide, doğa yürüyüşü ve kitap okuma etkinliği düzenlendi. Detaylar Kayseri Olay'ın haberinde.

Birlik Vakfı'ndan 'Aile Yılı'na özel etkinlik
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Birlik Vakfı Kayseri Şubesi üyeleri aileleriyle birlikte Koramaz Vadisi’nde buluştu. Vadide Doğa Yürüyüşü ve Kitap Okuma Etkinliği yapıldı. 

Birlik Vakfı'ndan 'Aile Yılı'na özel etkinlik

‘Kitap Oku – Özgür Ol, Kitap Oku – Bilge Ol’ 

Etkinlikte konuşan Şube Başkanı Bilal Habeş Bulut şunları kaydetti:

“Kamuoyunun da bilgisi olduğu üzere, millî ve manevî değerlerimizin taşıyıcısı, toplumumuzun en önemli yapı taşı olan ailenin her türlü zararlı akımlardan korunması ve yarınlara sağlıklı nesiller bırakabilmek amacıyla, Cumhurbaşkanlığımız tarafından 2025 yılı ‘Aile Yılı’ olarak ilan edilmişti. Birlik Vakfı olarak bu konuya biz de duyarsız kalmadık ve yönetim kurulu üyelerimiz ve kıymetli ailelerinin de katılımlarıyla Koramaz Vadisi’nde kültür gezisi ve doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdik. Etkinlik kapsamında da, çocuklarımızla kitap okuma alışkanlığının önemine dikkat çekmek, aile bağlarını güçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Kitap Oku – Özgür Ol & Kitap Oku – Bilge Ol’ sloganlarıyla yarım saat süresince doğayla baş başa kalarak kitap okuma programı düzenledik. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılan bir alışkanlıktır. Millî Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar sayesinde bu alışkanlığı edinen çocukların ilerleyen yıllarda da kitap okumayı bırakmadıkları bilinmektedir. Ancak son yıllarda akıllı cihazların hayatımıza girmesiyle beraber kitap okuma alışkanlığının azaldığı gözlemlenmektedir. TÜİK verilerine göre ülkemizde 6-15 yaş arasındaki bir çocuğun günlük ortalama internet başında geçirdiği süre 2 saati aşmış durumdadır. Oysa aynı çocuk her gün 2 saatini kitap okumaya ayırsa, bilge olma yolunda önemli bir mesafe kat edecektir. Birlik Vakfı olarak amacımız bu konuda farkındalık oluşturarak gençlerimizin daha fazla kitap ile vakit geçirmelerini sağlamaktır. Çocuklarımız ‘özgürüz, istediğimizi yaparız’ diyerek saatlerce internet karşısında vakit geçirip ne yazık ki internete esir düşüyorlar ve en büyük zararı farkında olmadan kendilerine veriyorlar. İşte tam da bu nedenle farkındalık oluşturmak adına çocuklarımızla birlikte doğada kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik.”

Birlik Vakfı'ndan 'Aile Yılı'na özel etkinlik

Bulut: Kayseri ‘kütüphaneler şehri’ haline geldi

Başkan Bulut ayrıca Kayseri’nin kütüphaneler konusunda da önemli gelişmeler kaydettiğine dikkat çekerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bugün şehrimizde yöneticilerimizin gayretleriyle Kayseri adeta bir ‘kütüphaneler şehri’ haline geldi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz, ilçe belediye başkanlarımız ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’ın destekleri ve çalışmalarıyla neredeyse her mahallede bir kütüphaneye rastlanır hale geldi. Çocuklarımız ve gençlerimiz istedikleri kitapları bu kütüphanelerden kolayca temin edebiliyorlar. Bu imkanların gençlerimiz ve biz aileler için büyük bir şans olduğunu düşündüğümüzde, bu imkanları sağlayan şehrimizin yöneticilerine ve ayrıca bugün ki Birlik Vakfı etkinliğimize katılım göstererek destek veren Ak Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arzu Çıngır’a teşekkür ediyorum.”

Birlik Vakfı'ndan 'Aile Yılı'na özel etkinlik