Bir şirket coştu, diğeri çakıldı! İşte o liste…
Borsa İstanbul'daki Kayseri Şehir Endeksi, haftayı 38.656 puandan kapattı. Yüzde 8,50'lik artışla Kayseri Şeker haftanın şampiyonu olurken, Temapol yüzde 13,86'lık düşüşle en çok kaybettiren şirket oldu.
Haftaya 38.905 puandan giriş yapan XSKAY, hafta içinde en yüksek 39.668 puanı test ederek yatırımcısını heyecanlandırdı. En düşük 37.077 puanı gören endeks, haftanın son işlem gününde sergilediği %2,07’lik güçlü atakla kapanışı 38.656 puandan gerçekleştirdi.
Haftanın şampiyonu: Kayseri Şeker
Kayseri Şehir Endeksi’nde haftanın tartışmasız lideri Kayseri Şeker Fabrikası (KAYSE) oldu. Şirket, haftalık bazda sergilediği %8,50’lik olağanüstü performans ile yatırımcısına en çok kazandıran Kayserili şirket unvanını aldı. KAYSE’yi takip eden diğer başarılı performanslar ise şöyle sıralandı: Oylum Sınai Yatırımlar (OYLUM) %2,24 artış, Yataş (YATAS): %1,71 artış.
Temapol’de sert kayıp
Endeks yükseliş çabası gösterse de bazı şirketler haftayı kırmızı bölgede kapattı. Haftanın en kötü performansını sergileyen şirket Temapol (TMPOL) oldu; hisseler haftalık bazda %13,86 değer kaybetti. Temapol’ü, %7,03 düşüşle Rainbow Polikarbonat (RAINB) ve %2,18 kayıpla Ayen Enerji (AYEN) izledi.
- Kayseri Şeker (KAYSE) +8,50%
- Oylum Sınai Yatırımlar (OYLUM) +2,24%
- Yataş (YATAS) +1,71%
- Mega Metal (MEGMT) +0,54%
- Erbosan (ERBOS) -1,14%
- Formet Çelik Kapı (FORMT) -1,96%
- Lüks Kadife (LUKS) -2,04%
- Karsu Tekstil (KRTEK) -2,07%
- Ayen Enerji (AYEN) -2,18%
- Rainbow Polikarbonat (RAINB) -7,03%
- Temapol (TMPOL) -13,86%