Başkandan dikkat çeken çıkış: PKK ve Öcalan tartışmaları toplumu germemeli

Büyük Birlik Partisi Develi İlçe Başkanı Serdar Yıldırım, son günlerde Türkiye gündeminde sıkça yer bulan PKK terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizde.

Başkandan dikkat çeken çıkış: PKK ve Öcalan tartışmaları toplumu germemeli

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’la görüşmesi için İmralı’ya bir heyet gönderme kararının yankıları sürüyor. 
Büyük Birlik Partisi (BBP) Develi İlçe Başkanı Serdar Yıldırım da PKK terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan üzerinden yürütülen tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Terörle ilgili tartışmaların dikkatle ele alınması gerektiğini söyleyen Başkan Yıldırım açıklamlarında şu ifadeleri kullandı; “Her şeyden önce bilinmelidir ki, terör örgütlerinin ve şiddet içerikli yapıların toplumumuzda yer bulması mümkün değildir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan her türlü oluşum, milletimizin ortak değerlerine zarar verir. Bu nedenle, terörle ilgili tartışmaların dikkatle, sorumlulukla ve ülkemizin yararını gözeterek ele alınması gerekmektedir.

'Bizler, her zaman sağduyunun, millet iradesinin ve demokratik değerlerin yanında durmayı görev biliyoruz'

Ben Serdar Yıldırım olarak, Büyük Birlik Partisi'nin temel hassasiyetini bir kez daha vurgulamak isterim: Terörün her türlüsüne karşı durmak, ülkemizin güvenliğini ve toplumsal huzurunu korumak, siyaset üstü bir meseledir.
Toplumun farklı kesimlerinde yürüyen tartışmaların, ülkemize zarar verecek bir algı ortamına dönüşmemesi en büyük temennimizdir. Bizler, her zaman sağduyunun, millet iradesinin ve demokratik değerlerin yanında durmayı görev biliyoruz. Develili hemşehrilerimizin huzuru ve ülkemizin geleceği için, milli birliğimizi zayıflatacak her türlü söylem ve çabanın dikkatle değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu süreçte amacımız gerginliği artırmak değil, ortak değerlerimizi hatırlatarak toplumsal dayanışmayı güçlendirmektir.”