Başkan Büyükkılıç Güney Kore'den taziye mesajı paylaştı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medya hesabından Yavuz Bülent Bakiler'in vefatı ile ilgili taziye mesajı paylaştı.

Başkan Büyükkılıç Güney Kore'den taziye mesajı paylaştı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ünlü şairin vefatı ile ilgili taziye mesajı yayınladı. Temaslarda bulunmak için Güney Kore’ye ziyaret gerçekleştiren Başkan Büyükkılıç, Şair Yavuz Bülent Bakiler’in vefat ettiğini öğrendiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabında paylaştı

Şair Yavuz Bülent Bakiler’in vefatı ile ilgili Başkan Büyükkılıç, “Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden, değerli yazar, şair, fikir adamı Yavuz Bülent Bakiler’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hayata kattığı değerler ve bizlere bıraktığı iz, daima hatırlanacak. Başta ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm edebiyat camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Yavuz Bülent Bakiler kimdir?

Bir süredir hastanede tedavi gördüğü öğrenilen Yavuz Bülent Bakiler 1936 yılında Sivas’ta doğdu. Yavuz Bülent Bakiler, hukuk eğitimi aldıktan sonra gazetecilik, avukatlık ve bürokratlık gibi farklı alanlarda görev yaptı. TRT’de kültür programları hazırlayan, çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapan Bakiler, edebi kişiliğiyle Hisar dergisi şairleri arasında yer aldı. Şiirlerinde sade Türkçeyi ve halkın duygularını başarıyla yansıtan Yavuz Bülent Bakiler’in cenaze detayı ile ilgili henüz bilgilendirme yapılmadı.