Bakan Yumaklı duyurdu: 226 milyon lira hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilerin yüzünü güldürecek haber geldi. Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yattı. Detaylar Kayseri Olay'da.

Bakan Yumaklı duyurdu: 226 milyon lira hesaplarda
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili çiftçilerinde merakla beklediği tarımsal destek ödemeleri açıklandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada 226 milyon 720 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada: “ Üreticilerin emeğini korumak ve üretimin gücünü artırmak için desteklerin sürdüğünü belirterek, 226 milyon lira tarımsal destek ödemesi bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarılıyor. Hayırlı ve bereketli olsun” ifadelerini kullandı.” ifadelerine yer verdi.

Bu kapsamda yapılacak ödemelerden Kayseri'de hayvancılık, seracılık ve kırsal kalkınma yatırımı yapan üreticiler de yararlanacak. 

Bakan Yumaklı duyurdu: 226 milyon lira hesaplarda

İşte yapılan destek ödemeleri

Hayvan hastalıkları tazminatı: 187 milyon 571 bin 559 TL

Kırsal kalkınma yatırımları desteği: 38 milyon 459 bin 44 TL

Biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği: 689 bin 397 TL