Asgari ücret ne kadar olacak? Bakan'dan dikkat çeken mesaj
Asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı merakla takip ediliyor. Komisyonun aralık ayında toplanması beklenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizde.
Türkiye’de milyonlarca Kayseri’de binlerce çalışan yeni asgari ücretin ne kadar olacağını merakla takip ederken, geçtiğimiz günlerde işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Üçlü Danışma Kurulu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun işleyişini ele almak için toplanmıştı. Aralık ayında başlayacak asgari ücret belirleme süreci öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, önemli açıklamalarda bulundu.
‘Biz sosyal diyaloğa büyük önem veriyoruz’
Mardin’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Işıkhan, asgari ücreti hükümetin belirlemediğini, komisyon tarafından ortak kararla belirlendiğini ifade etti. Işıkhan, “Asgari ücreti hükümet değil, Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyonda kamudan, işçi kesiminden ve işveren kesiminden beşer temsilci yer alıyor. Bu üyeler ülkenin ekonomik koşullarını, enflasyonu ve yaşam şartlarını dikkate alarak ortak bir karar alıyorlar. Biz sosyal diyaloğa büyük önem veriyoruz.” diye konuştu.
‘Somut öneriler bekliyoruz’
İşçi kesiminin somut önerilerini beklediklerini aktaran Işıkhan, “İşçilerin taleplerini net bir şekilde ifade etmeleri için sürekli diyalog halindeyiz.” dedi.