AK Parti Kayseri Milletvekili partisinin ekonomi yönetimine Yeni Şafak üzerinden ince mesaj mı verdi: Bir uyarı olarak…

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler'in, Yeni Şafak Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısı akıllarda soru işaretleri bıraktı. Böhürler, 'Tarihten aldığımız dersler, sadece rakamlara ve formüllere bakarak ekonomiyi ve toplumu yönetmenin imkânsız olduğunu gösteriyor. Teorik dünyadan pratik dünyaya dönmek zorundayız' dedi ve ekledi: Hayatın içinden bir uyarı olarak ekonomiyi yönetenlere hatırlatmayı bir sorumluluk olarak görüyorum. Detaylar Kayseri Olay haber bülteninde.

AK Parti Kayseri Milletvekili partisinin ekonomi yönetimine Yeni Şafak üzerinden ince mesaj mı verdi: Bir uyarı olarak…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, son günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yönelik eleştirileriyle dikkat çekiyor. Gazete bir süredir ekonomi yönetimi konusunda Şimşek’i hedefe koyarak, sert eleştirilerde bulunuyor.

AK Parti Kayseri Milletvekili partisinin ekonomi yönetimine Yeni Şafak üzerinden ince mesaj mı verdi: Bir uyarı olarak…

‘Faiz arttı, döviz yükseli, üretim düştü, sanayi duruyor’ şeklinde başlıklar atan Gazete yönetimi, Bakan Şimşek’in ‘Ekonominin önündeki tek engel olarak görülen yüksek faize dayalı Ortodoks para politikası, enflasyonla mücadelede istenilen sonucu vermek bir yana ülkeye ağır yük bindirdi’ ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili partisinin ekonomi yönetimine Yeni Şafak üzerinden ince mesaj mı verdi: Bir uyarı olarak…

AK Parti Kayseri Milletvekili Böhürler, Yeni Şafak'ta köşe de yazıyor!

Yeni Şafak’ın aynı zamanda Kayseri Milletvekili olan Yazarı Ayşe Böhürler de kaleme aldığı ‘Ekonomizm!’ başlıklı yazı ile dikkat çekti. Yazıda ekonomi yönetimine dikkat çeken uyarılar da yer alıyor. 

Liberalizm karşısında aşırı sağ ve milliyetçilik yükselmeye başladı

Dünyadaki ekonomiye yönelik yaşananlara tarihsel açıdan yaklaşan Böhürler, ‘Sermayenin kendine özgü dünyası her türlü politik eleştirinin dışına çıktığı gibi, ekonomi bir hipergerçeklik hâline geldi. Devlet daha etkisiz olsun, şirketler, uluslararası kurumlar paraya ve ülkelere yön veren tek güç olsun diyenlerin sesi daha çok çıkmaya başladı. Eleştiriler bu sistemin sebep olduğu sosyal krizler üzerinden büyümeye başladı… İnsanlar yeniden Devlet nerede? demeye başladı. Bununla birlikte küreselcilerin kültürel söylemleri de eleştiri almaya başladı. Çünkü liberalizm karşısında aşırı sağ ve milliyetçilik de yükselmeye başlamıştı. Çok kültürlülük ile birlikte kültürel hegemonya da kavram olarak bu yıllarda dilimize yerleşti.’ ifadelerini kullandı. 
Yazısında neoliberal ekonomiye yönelik kişilerin farklı düşüncelere de yer veren Böhürler, yazısının son bölümünde, bu konuda İslami kesime de çağrı yapıyor.  

AK Parti Kayseri Milletvekili partisinin ekonomi yönetimine Yeni Şafak üzerinden ince mesaj mı verdi: Bir uyarı olarak…

Böhürker’den ekonomi yönetimine ince mesaj: Bir sorumluluk olarak görüyorum

‘Bu konulara İslâmî kesim içinden bir düşünürün ses vermesini ve bir yorum getirmesini, bugün mevzu edilen pek çok konudan çok daha önemli buluyorum. Ahlâkî sınırlar da buralarda belirleniyor. İnsanı merkeze alan bir ekonomiyi mümkün kılmanın yolları illa ki aranmalı’ diyen Böhürler, ekonomi yönetimine de mesaj vererek, ‘Teorik dünyadan pratik dünyaya dönmek zorundayız. Çağın üzerine kafa yoranların dilinden, hayatın içinden bir uyarı olarak ekonomiyi yönetenlere bu tartışmaları hatırlatmayı bir sorumluluk olarak görüyorum’ çağrısı yaptı.

AK Parti Kayseri Milletvekili partisinin ekonomi yönetimine Yeni Şafak üzerinden ince mesaj mı verdi: Bir uyarı olarak…

‘Teorik dünyadan pratik dünyaya dönmek zorundayız’

Verdiği İngiltere örneği ile de dikkat çeken Böhürler, şu ifadeleri kullandı: İngiltere’deki süpermarket yağmaları, sayıları artan evsizler, nefret, yasadışı işlerin sayısındaki artış ve giderek büyüyen illegal işler… Her şeyden önemlisi de kendisini başarısız, anlamsız ve mutsuz hissedenin kaçtığı “ötekinden nefret”in oluşturacağı karmaşa ve kaosun maliyetini ekonomi formüllerinde aramak mümkün görünmüyor. Bugün geldiğimiz yerde, ekonomizm dayatmasına düşmeden ekonomiyi konuşmanın yolunu bulmalıyız. Tarihten aldığımız dersler, sadece rakamlara ve formüllere bakarak ekonomiyi ve toplumu yönetmenin imkânsız olduğunu gösteriyor. Ekonomistlerin formüllerinde yer almayan, hesaplayamadığı risklerle karşı karşıyayız. Teorik dünyadan pratik dünyaya dönmek zorundayız. Çağın üzerine kafa yoranların dilinden, hayatın içinden bir uyarı olarak ekonomiyi yönetenlere bu tartışmaları hatırlatmayı bir sorumluluk olarak görüyorum. Diğer yandan Böhürler’in ‘Teorik dünyadan pratik dünyaya dönmek zorundayız’ ifadelerini de kullandığı yazısında partisinin ekonomi yönetimine de ince mesaj verdiği konuşuluyor.