Adana'da dolandırıcılık girişimi son anda önlendi!
Adana Kozan'da, telefonla tehdit edilen bir vatandaşın 215 bin TL'yi dolandırıcılara göndermesi banka görevlisinin dikkati ve polisin hızlı müdahalesiyle önlendi. Vatandaş daha önce 183 bin TL kaptırmıştı. Detaylar kayseri Olay Haber'in Kayseri Haber bülteni'nde.
Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan 50’li yaşlardaki Ş.K., yaklaşık bir hafta önce kendisini avukat olarak tanıtan B.K. tarafından arandı. Dolandırıcı, hakkında taciz davası açılacağını söyleyerek 550 bin TL talep etti. İftira korkusuna kapılan Ş.K., yönlendirme ile bankalardan 183 bin TL’yi farklı tarihlerde şüphelilere gönderdi.
Banka görevlisi durumu fark etti
Dolandırıcıların yönlendirmesiyle son olarak 215 bin TL kredi çeken Ş.K., bu parayı WhatsApp üzerinden iletilen IBAN’a yatırmak üzereyken banka veznesindeki görevli şüphelendi. Görevli, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bilgi verdi.
Polis müdahalesiyle dolandırıcılık önlenmiş oldu
Bankaya yakın olan sivil polisler vatandaşa durumu anlatmaya çalışsa da Ş.K. ikna olmadı. Ardından gelen resmi polis ekipleri sayesinde dolandırılmak üzere olduğunu fark eden vatandaş, şüphelilerin numarasını aradı. Karşı taraf durumu anlayınca telefonu kapattı.
183 Bin TL kaptırdı, 215 Bin TL’yi kurtardı
Ş.K.’nin daha önce 183 bin TL’sini kaptırdığı, son çektiği 215 bin TL krediyi ise polis refakatinde bankaya iade ettiği öğrenildi. Vatandaş,kendisini dolandıranlardan şikayetçi olurken olayla ilgili soruşturma sürüyor.