Acil destek için Kayseri'den Kırşehir'e yola çıktılar!
Kırşehir'in Kaman ilçesinde başlayan hızla yayılan orman yangınına müdahale için Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri harekete geçti.
Kırşehir’in Kaman ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangınına müdahale için Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri harekete geçti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yangınla mücadeleye destek için 8 personel ve 2 aracın Kırşehir'e gönderildiğini duyurdu.
İllerden destek talebi geldi
Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Kurancılı Başköy mevkiinde çıkan orman yangını, kısa sürede Demirli köyü sınırlarına kadar ulaştı. Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi üzerine, bölgedeki tüm ekipler teyakkuza geçti. Olayın ciddiyeti üzerine, diğer illerden de destek talebi geldi.
8 personel 2 araç takviye çıktı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangına müdahale için Kayseri'den bir ekibin yola çıktığını belirtti.
Başkan Büyükkılıç, "Kırşehir’in Kaman ilçesi Başköy’de başlayan orman yangınına, Kayseri Büyükşehir İtfaiyemizden 8 kahraman personelimiz ve 2 aracımız destek için yola çıktı. Rabbim sahada mücadele eden tüm ekiplerimize güç, kuvvet versin. Dualarımız yangını söndürmek için canla başla çalışan kahramanlarımızla" ifadelerini kullandı.