Acı olay yaşanmıştı! Kayseri'de bakın ne için toplandılar

Kayseri'de 'Taşkın Koordinasyon Toplantısı' yapıldı. Toplantıda kentte meydana gelebilecek taşkın ve sel riskine karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Acı olay yaşanmıştı! Kayseri'de bakın ne için toplandılar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri İl Taşkın Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar başkanlık etti.  Valilik hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda Devlet Su İşleri (DSİ) 12’nci Bölge Müdürü Rahmi Şahin ve 121. Şube Müdürü Hasan Dedeoğlu Kayseri sınırları içerisinde tamamlanan, çalışmaları devam eden ve planlanan taşkın kontrol yatırımları hakkında bilgi verdi.

Acı olay yaşanmıştı! Kayseri'de bakın ne için toplandılar

Olası taşkın ve sel tehlikesine karşı neler yapılması gerektiği konuşuldu

Toplantıda kentte meydana gelebilecek taşkın ve sel riskine karşı alınacak önlemleri değerlendirildiği belirtildi. Aynı zamanda bu yönde yürütülen çalışmalarda gözden geçirildi. Olası bir afet sonrasında yapılması gereken hazırlıklar da ilgili kurumların yetkililerinin katıldığı toplantıda görüşüldü.

Acı olay yaşanmıştı! Kayseri'de bakın ne için toplandılar

Acı olay yaşanmıştı

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde geçtiğimiz yıl Ağustos ayında meydana gelen sel felaketinde bir kişi hayatını kaybetmişti. İlçede yaşanan sel felaketi hayatı felç etmişti. Yine birçok evi ve tarım alanlarını da su basmıştı. 

Acı olay yaşanmıştı! Kayseri'de bakın ne için toplandılar

Sel nedeniyle Güllüce Mahallesi'nde bir araç, sele kapılıp dere yatağına devrildi. Araç içerisinde bulunan ve sel sularına kapılan Muhittin Saraç'ın cansız bedenine aracından yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki bir evin bahçesinde ulaşılmıştı. 

Acı olay yaşanmıştı! Kayseri'de bakın ne için toplandılar

Kentte meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı önlem alınmasına yönelik hazırlıkların ve çalışmaların devam ettiği ifade edildi.