70 bin öğrencinin tercihi: Kayseri'de öğrenci olmak neden ayrıcalık? Başkan Büyükkılıç açıkladı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 70 bini aşkın öğrenciye hitaben 'Hoş geldiniz' mesajı yayımladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
70 bin öğrencinin tercihi: Kayseri'de öğrenci olmak neden ayrıcalık? Başkan Büyükkılıç açıkladı!

70 binden fazla üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan ve YKS'de 7 binden fazla öğrenci tarafından tercih edilen Kayseri öğrenci dostu bir şehir olarak öne çıkıyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da tüm öğrencilere yönelik kucaklayıcı bir "Hoş geldiniz" mesajı yayımladı.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, Kayseri'de öğrenci olmanın getirdiği kolaylıklara dikkat çekerek, "Üniversiteler şehri Kayseri’de öğrenci olmak demek; istek ve ihtiyaçlarınızın kolaylıkla karşılanması demek. Şehrimize, yeni evinize hoş geldiniz" dedi.

Büyükkılıç'tan öğrencilere sunulan imkanlar

Başkan Büyükkılıç, video paylaşımında öğrencilerin şehirde karşılaşacağı sosyal, ekonomik ve kültürel kolaylıkları tek tek sıraladı:

  • Öğrenciler, şehrin dört bir yanına tek kartla rahat ve ekonomik ulaşım sağlama imkanına sahip.
  • Modern, sessiz ve konforlu kütüphanelerde ders çalışmanın bir keyfe dönüştüğünü belirtti.
  • Öğrenciler, sosyal tesislerde güzel anılar biriktirebilir ve konservatuvar kurslarında yeteneklerini keşfedebilir.
  • Üniversitelerde ve kütüphanelerde sıcak çorba ve çay ikramları ile içlerinin ısındığını ifade etti. Ayrıca, belediyenin sağladığı hizmetlerle öğrencilerin çamaşırlarının yıkandığını belirtti.
  • Basketbol, fitness, yüzme ve birçok branşta spor yapma imkanı bulunuyor.
  • Kayseri'de öğrenci olmanın, tarih, kültür, turizm ve gençliğin enerjisini bir arada yaşamak anlamına geldiğini vurguladı.