Vatandaşa müjde! Kelek karpuz satan yandı

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan karpuzu kelek satmanın faturası pahalıya patlayacak. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Vatandaşa müjde! Kelek karpuz satan yandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Havaların ısınmasıyla birlikte Kayseri’de de rengarenk meyveler market, manav ve pazar tezgahlarındaki yerini aldı. Yaz aylarının vazgeçilmez olan lezzetlerinden kavun ve karpuza da ilgi arttı. Sıcak yaz günlerinin serinletici ve lezzetli ikramı karpuz ve kavun görünüşüyle iştah kabartırken, şikayetlerde de artış gözlemlendi. Tezgahta taze duran, olgunlaşmış görünümüne aldanıp satın alınan ve kelek çıkan kavun ve karpuz için tüketici birliklerinden dikkat çeken açıklamalar geldi. 

Vatandaşa müjde! Kelek karpuz satan yandı

Kayseri’de kilosu 9 ile 13 TL arasında satılan ve çok sayıda alıcısı bulunan karpuz için vatandaşlarla müjde haber paylaşıldı. Artık olgunlaşmış görünüşe aldanıp satın alınan karpuz ve kavunun evde kesildiğinde renksiz ve tatsız çıkmasından dolayı ayıplı ürün statüsünde yer aldığı belirtildi. 

Vatandaşa müjde! Kelek karpuz satan yandı

Yapılan açıklamada, yetişmemiş, ‘kelek’ karpuz ve kavunun ayıplı ürün statüsünde olmasından dolayı tüketicinin, satıcıdan ürünün değişimi veya parasını talep edebileceği aktarıldı.