Türkiye Barolar Birliği’nde Kayseri’den İlk Kadın Üye
Metin Feyzioğlu'nun İkinci kez Başkanlığa seçildiği seçimde Kayserili Kadın üye
12:05:35 | 2017-05-16
1 / 5
34. Olağan genel kurulu yapılan ve Metin Feyzioğlu”nun ikinci kez başkanlığa seçildiği Türkiye Barolar Birliği’nde Feyzioğlu’nun listesinden ilk kez Kayseri’den bir isim seçildi. 444 oyun 431”ini alarak Türkiye Barolar Birliği denetleme kurulu üyesi seçilen Avukat Ümit Yüksel Kayseri Olay Haber Merkezine yaptığı açıklama”da ; Kayserimizi yargı erkinin en üst savunma kurumunda temsil eden ilk kadın olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bundan sonraki süreçte, ülkemizde hukuk devleti, bağımsız yargı ve güçlü savunma için elimden gelen çabayı gösterip, Baromuzu ve Şehrimizi en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağım” dedi
2 / 5
. Konuya ilişkin Kayseri Olay Gazetesi Haber Merkezi’nin sorularını yanıtlayan Yüksel, seçim sonuçlarının kendisini mutlu ettiğini, Kayseri’den yargı erkinin en üst savunma kurumunda yer alan, ilk kadın üye olmanın, haklı gururunu yaşadığını belirterek şu açıklamayı yaptı: TBB Başkan adayı sayın Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun listesinde, Kayseri Baromuzu ve şehrimizi temsilen, TBB Denetleme Kurulu üyesi adayı olarak yer aldım. Yapılan seçim sonucunda, geçerli 444 oydan 431 oy alarak, TBB Denetleme kurulu üyeliğine seçildim.
3 / 5
Türkiye Barolar Birliği (TBB) 34'üncü Olağan Genel Kurulu'nda, Metin Feyzioğlu, TBB başkanlığına yeniden seçildi. Feyzioğlu, "Türkiye Barolar Birliği, 80 milyonu adalet paydasında buluşturma mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Gelecek aydınlıktır. Umut daima kazanmıştır ve yine kazanacaktır" dedi. Metin Feyzioğlu’nun listesinde Kayseri’den bir isim denetleme kurulu üyeliğine aday gösterildi. Avukat Ümit Yüksel Feyzioğlu’nun listesinde Kayseri’den seçilen ilk kadın baro denetim kurulu üyesi oldu.
4 / 5
Kayseri Baromuzun tarihinde, Kadın olarak İlk Kez, TBB kurullarında, Kayseri şehrini ve Kayseri Baromuzu, Yargı erkinin en üst savunma kurumunda, temsil edecek olmanın haklı gururunu, sevinç ve mutluluğunu yaşıyorum. Tüm bu süreçte ve en başından beridir, şahsıma her türlü desteği ve katkıyı sağlayan, her zaman yanımda yer alan, en başta saygıdeğer Baro Başkanım Av. Cavit Dursun'a, bütün Meslektaşlarıma, Baromuz Kurullarına, TBB delegelerine ve hemşehrimiz TBB başkanı sayın Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'na teşekkür, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
-- Adversting 20 --
5 / 5
Bundan sonraki süreçte, ülkemizde Hukuk devleti, bağımsız yargı ve güçlü savunma için elimden gelen çabayı gösterip, Baromuzu ve Şehrimizi en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağım.” dedi. Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ