Meral Akşener veda etti!

İyi Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son kez genel başkan olarak partililerine seslendi. Akşener'in konuşmasının ardından adayların konuşmaları başladı. Adayların listelerinde Kayserili isimlere yer verip, vermeyeceği merak konusu? Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Meral Akşener veda etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart 2023 Yerel Seçimleri’nde elde edilen sonuçların ardından olağanüstü kurultay kararı alan İyi Parti’nin 5. Olağanüstü Genel Kurultayı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da devam ediyor. 
Tüm adaylar imzaları tamamladı
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yeniden aday olmadığı kurultayda Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz başkanlık için yarışıyor. İyi Parti tüzüğüne göre genel başkanlığa aday olabilmek için adayların en az 66 delegenin imzasını alması gerekiyor. Tüm adaylar gerekli imzayı tamamlayarak, adaylık yarışına katıldığı kurultayda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son kez partililere seslenerek, ‘Bugün karşınızda bu kürsüden son kez konuşuyorum. Çünkü bugün emaneti devretme günü. Gerektiğinde bedel ödemeyi bildim. Bundan dolayı asla pişman olmadım, bugün de pişman değilim’ diye konuştu. 

Meral Akşener veda etti!
Akşener’in ardından adayların konuşması başladı. Yapılan kura çekiminin ardından ilk olarak İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili Musavvat Devrişoğlu kürsüye çıktı. Konuşmasında, yerel seçim sürecini de değerlendiren Devrişoğlu, yerel seçimlere ittifaksız girilmesi konusunun müşterek alındığını belirterek, ‘Yerel seçimlerden çıktık. Başarısızlık tanımlaması yapılıyor. Müştereken bir karar aldık, fakat bu kararı uygularken, müştereken uygulayamadık. Özellikle büyük şehirlerde AKP'nin baskın kampanya uygulamaları münasebetiyle halk kutuplaştırıldı. Dolayısıyla, seçmen kimin kazanacağına bakmak yerine, kimin kaybetmesi gerektiğine baktı ve maalesef öyle oy kullandı. İktidarın baskın kampanyası seçmeni o kadar kutuplaştırdı ki, aman ha AKP gelmesin diye vatandaşlarımız ve belki de parti tabanımızın bazıları oy kullanma tercihini şekillendirdiler. Oyunu bu şekilde kullananlara diyecek bir şeyim yok.’ diye konuştu. 

Meral Akşener veda etti!
İkinci olarak kürsüye gelen Tolga Akalın ise konuşmasında, ‘Bugün eski Türkiye'nin, yani Tayyip Erdoğan iktidarının son günü. Bugün iktidar yoluna girişimizin ilk günü. Elbette bu yürüyüşte Türk yurtseverleri, Türk demokratları ve samimi muhafazakarlarla omuz omuza yeni bir dönemi açıyoruz. Biz, Türk siyasi tarihinin en ceberut iktidarına karşı, onun en ceberut olduğu dönemde kurulmuş bir siyasi partiyiz.’ İfadelerini kullandı. 

AK Parti iktidarını eleştiren Koray Aydın ise konuşmasında, ‘Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başındayız. Maalesef son 22 yıldır;  Haktan, hukuktan, adaletten ve özgürlüklerden uzaklaşmış, Vatandaş açlık ve sefaletle boğuşurken; Şatafat ve lükse düşmüş, Halktan kopuk bir iktidarla karşı karşıya kaldık. Maalesef son 22 yıldır; Bazen milliyetçiliği ayaklar altına alan, Sıkışınca seçim kazanabilmek için milliyetçilerin ayaklarına kapanan bir iktidar tarafından yönetildik. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına maalesef tek adam sistemiyle girdik’ dedi. 


Son olarak konuşan Günay Kondaz özeleştiri yapılması gerektiğini ifade ederek, eksikliğinin olduğunu, partide kendisinin de aralarında bulunduğu haklıların susturulduğu belirtti. Kondaz, genel başkan adaylığının engellenmek istendiğini belirterek, İyi partisi üyesi herkesin genel başkanlığa aday olabileceğini söyledi. 

Adayların listelerinde Kayserili isimlere yer verip vermeyeceği de merak konusu oldu.