'Köyden şehre gidip kasiyerlik yapanlara hayret'

Artan dünya nüfusuyla beraber doğal besine ulaşımın her geçen gün zorlaşması sebebiyle tarım ve hayvancılık sektörü dünyanın gelişmiş ülkelerinde ön plana çıktığı şu günlerde AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı dikkat çeken açıklama...

'Köyden şehre gidip kasiyerlik yapanlara hayret'

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı tarım ve hayvancılığın öneminin her geçen gün artığını belirterek, “Doğduğu büyüdüğü köyünden şehre göç edip markette kasiyerlik yapanlara şahsen hayret ediyorum” dedi.

'Köyden şehre gidip kasiyerlik yapanlara hayret'

Artan dünya nüfusuyla beraber doğal besine ulaşımın her geçen gün zorlaşması sebebiyle tarım ve hayvancılık sektörü dünyanın gelişmiş ülkelerinde ön plana çıktığı şu günlerde AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

'Köyden şehre gidip kasiyerlik yapanlara hayret'

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medyada paylaştığı Tarım Lisesi temalı “Kayseri’nin Geleceği, Mesleki Eğitimde! Tarım Lisesi ile gıda ve hayvancılık sektöründe kalifiye iş gücü ve işletmecilik!” paylaşımına yaptığı açıklamada, “İnternet ve mobil teknolojinin artık her yerde erişilebilir olduğu bir Türkiye’de şehir hayatına özenmenin bir mantığı kalmadı” dedi.

'Köyden şehre gidip kasiyerlik yapanlara hayret'

Milletvekili Cıngı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “El Hakk ! Doğrudur. Hele ziraat/hayvancılık… Şimdinin de geleceğin de mesleği. Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm gelişmiş ülkelerin gündemi “food security” yani “gıda güvenliği” İlçelerimizde de köylerimizde de artık ziraat ve hayvancılıkla uğraşanlar hem tabii besleniyor ve yaşıyor hem de gayet tatmin edici bir gelire sahip oluyor. Doğduğu büyüdüğü köyünden şehre göç edip markette kasiyerlik yapanlara şahsen hayret ediyorum. Köylerdeki gençlerimizin yapması gereken sadece teknolojik ve yenilikçi tarım ve hayvancılık usülleriyle üretim yapmak, kaliteli ürün yetiştirmek ve geleceğini doğduğu yerde dizayn etmek. Bu şekilde hem hane halkı geliri çok yeterli oranda temin edilir hem de bölgesel kalkınma sağlanır. İnternet ve mobil teknolojinin artık her yerde erişilebilir olduğu bir Türkiye’de şehir hayatına özenmenin bir mantığı kalmadı.”