Kayserili Profesör uyardı, 'Sadece finansal tablolara göre fiyatlansaydı, analizciler zengin olurdu'

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de birikimlerini Borsa gibi finansal sektörlerde değerlendiren vatandaşlara Kayserili Profesörden önemli uyarı... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayserili Profesör uyardı, 'Sadece finansal tablolara göre fiyatlansaydı, analizciler zengin olurdu'

Kayserili Finans Profesörü Derviş Boztosun, birikimlerini Borsa'da değerlendiren yatırımcılara önemli bir uyarıda bulunarak hisselerin fiyatında nelerin önemli olduğunu açıkladı.

Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Muhasebe Finans yönetimi Akademisyeni Prof. Dr. Derviş Boztosun, Borsa İstanbul'da işlem gören hisseler için hisse fiyatlarının şirketin finansal tablolarına göre fiyatlanmayacağı belirterek şu açıklamada bulundu. Boztosun, "Borsa İstanbul'da hisseler sadece geçmiş finansal tablolarına göre fiyatlansaydı, analiz yapan muhasebeci/ finançılar zengin olurlardı. Finansal tablolar firmalar icin hayati bilgi veriler ama hisselerin fiyatını geçmişinden çok geleceği belirler." dedi.

Profesör Boztosun, şirketlerin hisse fiyatını ve geleceğini belirleyecek önemli etkenleri ise şu şekilde sıraladı. Boztosun "Şirketlerin geleceği için önemli olan faktörler şirketin yatırımları, Arge çalışmaları, kar marjları, gelirleri, yönetim ve vizyonu, sektörü ve piyasa koşulları, yeni ürünleri ve hizmetleri, piyasa rekabeti ve piyasadaki payıdır." dedi.