İhalenin şartı bu: Çalışanların en az yüzde 75'i Tomarzalı olacak!

Tomarza Belediyesi ile özel sektör işbirliği ile hayata geçirilmesinin ardından yaptığı üretimden çok skandal iddialarla gündeme gene Tomarza Tekstil Atölyesi, Osman Koç'un belediye başkanı olmasının ardından yeniden faaliyete geçiyor. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak atölyeyi için ilk şart çalışanların yüzde 75'inin Tomarzalı olması… Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

İhalenin şartı bu: Çalışanların en az yüzde 75'i Tomarzalı olacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde belediyenin de desteği ile bir tekstil fabrikası kurulmuş ve ilçede yaşayan vatandaşlara gelir kapısı olmuştu. Ancak, bu fabrikada çalışan işçilere ‘deneme süreci’ adını verdiği dönemde sigortalarını yapmadığı ve maaşları da asgari ücretin altında verildiği ifade edilmişti.

İşçilerin bankaya yatırılan maaşlarının işçiler tehdit edilerek, işten çıkartılacakları söylenerek, baskıyla ellerinden maaş kartı alınarak işverenin muhasebecisi tarafından çekilip belirli bir kısmının işçilere verildiği iddia edilmişti. Yaşanan olayların ardından hukuk mücadelesi başlatan emekçi kadınlar, geçtiğimiz günlerde mahkeme tarafından da haklı bulunmuştu.

İhalenin şartı bu: Çalışanların en az yüzde 75'i Tomarzalı olacak!

Bir diğer hukuk süreci ise Osman Koç’un Belediye Başkanı seçilmesinin ardından başladı. Tomarza Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararı ile atölye tespiti yapılarak, yeniden belediye tarafından alınarak, yeniden işletmeye açılması için ihale süreci başlatıldı. Konuyla ilgili olarak Kayseri Olay’ın sorularını yanıtlayan Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, ‘Belediyeyi akçeli işlere bulaştırmamak için biz işletmeyeceğiz. Belediye bir ticarethane de değil. Biz müteşebbis insanlarımızın, bu sektörden gelen insanların önünü açacağız. Amacımız Tomarza halkına istihdam sağlamak. İhale şartnamemizi hazırlıyoruz. Şartlarımızdan birisi de çalışanların en az yüzde 75’inin Tomarzalı olması..’ diye konuştu.